Tgrt Haber

Azerbaycan'dan Fransa'ya nota

28 Aralık 2022 18:33 - Güncelleme : 28 Aralık 2022 18:37
Azerbaycan'dan Fransa'ya nota

Fransa Parlamentosu’nda Azerbaycan’a yönelik iftira ve karalama içerikli kampanyaların artması sebebiyle Azerbaycan hükümetinden hamle geldi. Parlementoda yapılan karalamalar sonrası Azerbaycan, Fransa'ya nota verdi. 

Fransa​'nın Azerbaycan​'daki Büyükelçisi Ann Buayon, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığına çağırıldı. Fransa Parlamentosu’nda Azerbaycan karşıtı eylemlerin ve karalama kampanyalarından duyulan rahatsızlıktan dolayı Büyükelçi Buayon'a nota verildi. 

"KARALAMA KAMPANYALARI DERHAL DURDURULMALI" 

Görüşmede, çeşitli Fransız siyasi güçler tarafından Azerbaycan'a yönelik açıkça iftira, önyargılara dayalı karalama kampanyalarının genişletilmesi ve sürdürülmesinden derin endişe duyulduğu belirtildi.

Bakanlık, tarafından yapılan açıklamada ortaya atılan iddiaları kesin olarak reddedildiği belirtilerek şunlar kaydedildi: Birkaç gün önce Fransa Parlamentosu'nda temsil edilen siyasi güçlerin liderleri adına Fransa Cumhurbaşkanı'na hitaben yazılan bir mektupta, Azerbaycan'a yönelik asılsız suçlamalarda bulunuldu. Azerbaycan’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saldırı nitelikli adımlar atılması için çağrı yapıldı. Bu durum kabul edilemez. Azerbaycan'a yönelik karalama kampanyalar derhal durdurulmalı. Bunun için Fransız hükümeti yeterli tedbirleri almalı.  

 

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...