Tgrt Haber

Azerbaycanlı siyasi lider Fazıl Mustafa'ya otomatik silahlı saldırı! Ameliyata alındı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA / AA
29 Mart 2023 11:20 - Güncelleme : 29 Mart 2023 14:15

Azerbaycan'ın son yıllarda diplomatik kriz yaşadığı İran'a olan muhalifliğiyle bilinen Azerbaycanlı Büyük Kurtuluş Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Fazıl Mustafa, evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Bacağından ve omzundan yaralanan Mustafa ameliyata alındı. Saldırıdaki manidar zamanlama dikkat çekti.

Azerbaycan​'ın başkenti Bakü​'de dün akşam saatlerinde kanlı bir saldırı​ gerçekleşti. Büyük Kurtuluş Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili​ Fazıl Mustafa, evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre; Azerbaycan Başsavcılığı, milletvekili Fazıl Mustafa'ya yerel saatle 21.51 civarında Sabunçu ilçesindeki evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce otomatik silahla saldırı düzenlendiği ve Mustafa'nın saldırı sonucu yaralandığını bildirdi. Açıklamada, saldırganların 7-8 defa ateş açtığı ve silahtan çıkan 2 merminin Mustafa’ya isabet ettiği belirtildi.

Azerbaycan Tıbbi Bölgesel Birimler Yönetim Birliğinden (TABİB) yapılan açıklamada da kurşunların, milletvekilinin sağ omzu ve sağ bacağının üst kısmına isabet ettiği bildirildi. Hastaneye kaldırılan Mustafa'nın omzundaki yaranın ciddi olduğu ve 2 defa ameliyata alındığı bildirilirken, hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi.

"BU ÇİRKİN MESAJI VERENLER GEREKEN CEVABI ALACAK"

Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva da hastane önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu bir mesaj. Ama inanıyorum ki kısa zamanda devletimiz bu çirkin silahlı saldırıya ve bunu planlayanlara gereken cevabı verecektir" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatılırken, polisler saldırganı yakalamak için harekete geçti.

ZAMANLAMA MANİDAR!

Azerbaycan meclisi, İsrail ile Azerbaycan arasındaki yakın askeri ilişkilerden rahatsızlık duyan İran ile yaşanan gerginliğin ardından kasım ayında, ülkenin İsrail'de ilk büyükelçiliğini açmasına izin veren bir yasa geçirdi. Azerbaycan, sınır komşusu İran'la yaşanan gerginliğin gölgesinde, ikili ilişkilerin 30 yıldır devam ettiği İsrail'e bu yılın başlarında ilk büyükelçisini atadı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise geçtiğimiz yıl İsrail'i Azerbaycan ile gizli bir ittifak kurmakla suçlamıştı. Ayrıca İran'ın, Dağlık Karabağ konusunda Ermenistan'ı desteklemesi iki ülke arasındaki ipleri iyice gerdi.

Azerbaycan'ın yarın İsrail 'de büyükelçilik açması planlanırken, saldırının bu açılıştan önce gerçekleşmesi dikkat çekti. Azerbaycan Milletvekili Fazıl Mustafa, İran'a muhalefeti ile biliniyor.

BÜYÜELÇİLİK BİNASINA SALDIRI

Ayrıca 27 Ocak'ta Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda Büyükelçilik Güvenlik Amiri Orhan Askerov şehit olduğunu, 2 güvenlik görevlisinin de saldırıyı engellemeye çalışırken yaralandığını açıklamıştı.

Kaynak: TGRT Haber / İHA / AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...