Tgrt Haber

Azovstal'dan alınıp Kadirov'a götürülen pitbull da Ukrayna'ya iade edildi! 82 Rus askerine karşılık 140 Ukraynalı

03 Ocak 2023 09:57 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 10:21
Azovstal'dan alınıp Kadirov'a götürülen pitbull da Ukrayna'ya iade edildi!  82 Rus askerine karşılık 140 Ukraynalı

Rusya ile Ukrayna arasında 31 Aralık günü gerçekleştirilen esir takasında, Ukrayna'nın Mariupol şehrindeki Azovstal Fabrikası'ndan alınıp Çeçen lider Ramazan Kadirov'a verilen pitbull cinsi köpeğin de Ukrayna tarafına iade edildiği öğrenildi.

Rusya​ ile Ukrayna​ arasında 10 aydır devam eden savaşta geçtiğimiz gün yeniden esir takası​ gerçekleşti. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Rusya tarafıyla 31 Aralık 2022'de gerçekleştirilen esir değişimi kapsamında 'meşhur' bir pitbull köpeğinin de Ukrayna'ya iade edildiğini duyurdu. Köpeğin fotoğrafını da paylaşan Yermak, "Azovstal'ın ünlü köpeğini de geri getiriyoruz" ifadelerine yer verdi.

Azovstal'dan alınıp Kadirov'a götürülen pitbull da Ukrayna'ya iade edildi!  82 Rus askerine karşılık 140 Ukraynalı

KADİROV'A GÖTÜRÜLMÜŞTÜ

Rus askerleri tarafından Azovstal'dan savaşın ilk dönemlerinde götürülen köpek, Rusya’ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti BaşkanıRamazan Kadirov'a teslim edilmişti. Sözkonusu esir değişimi kapsamında 140 Ukraynalı ve 82 Rus askeri serbest bırakılmıştı.

TOPLAM 1596 UKRAYNALI SERBEST KALDI

Öte yandan, Ukrayna'nın Geçici İşgal Altındaki Topraklarının Yeniden Bütünleştirilmesi Bakanlığı, Rusya ile yapılan esir takası sayesinde 2022'de 1596 Ukraynalının serbest kaldığını duyurdu.

Geçen yıl Rus tarafıyla yapılan esir takasları sonucu 1592 Ukrayna vatandaşının serbest kaldığı kaydedilen açıklamada, "2022'de 1596 kişi düşman esaretinden iade edildi. 1464 asker ve 132 sivil Rus esaretinden serbest bırakıldı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, esaretten kurtulan kişilere devlet tarafından sosyal ve sağlık desteği sağlandığı aktarıldı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...