Tgrt Haber

Babasının ameliyatı için geldi göçük altında kaldı: Birbirlerine sarılmış halde bulunan aile tüm dünyayı etkiledi

11 Şubat 2023 11:21 - Güncelleme : 11 Şubat 2023 12:05
Babasının ameliyatı için geldi göçük altında kaldı: Birbirlerine sarılmış halde bulunan aile tüm dünyayı etkiledi

Kalp ameliyatı olan babasını ziyaret için geldiği Kahramanmaraş'ta yıkılan binanın enkazı altında hayatını kaybeden yazılım mühendisi Burak Firik'in dramı ABD medyasında geniş yer aldı. Haberlerde ABD'de yaşayan ve yardımseverliği ile tanınan Firik'in cansız bedeninin eşi, iki çocuğu ve annesiyle sarılmış halde bulunduğu belirtildi.

Türkiye​, yaklaşık 33 bin kişinin hayatını kaybettiği 1939 Erzincan Depremi'nin ardından en büyük deprem​ felaketiyle sarsıldı. Kahramanmaraş​'ın Pazarcık ilçesinde pazartesi günü saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başta Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Adana olmak üzere çok sayıda ilde hissedilen şiddetli depremin ardından 13.24'te merkez üssü Elbistan olan 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha oldu. İlk depremde hasar gören binaların bir kısmı ikinci depremle yıkılırken on binlerce can kaybı ve yaralanmaya neden oldu.

Depremde ABD'den Kahramanmaraş'a gelen ve yıkılan binada hayatını kaybeden yazılım mühendisi Burak Firik'in hikayesi tüm dünyayı etkiledi. New York’ta yardımseverliği ile tanınan Burak Firik, eşi Kimberly Marilyn (Meryem) Firik; oğulları Hamza Eduardo Firik, Bilal Ali Firik ve annesi Sema Firik'in, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ikinci depremde hayatını kaybettiği öğrenildi.

MERYEM'İN KIZ KARDEŞİ ANLATTI

ABD basınında geniş yer bulan hikayede, Firik'in eşi ve iki çocuğuyla birlikte kalp ameliyatı olan babasını ziyaret etmek için Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine geldiği belirtildi. Acılı hikayeyi CNN'in canlı yayınında anlatan Kimberly'nin kız kardeşi depremde ablası Kimberly, eniştesi Burak Firik, 2 yeğeni ve eniştesinin annesinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Aileden tek kurtulanın ise kalp ameliyatı olan ve ikinci depremde evde olmayan baba olduğu öğrenildi.

'AİLE BİRBİRİNE SARILMIŞ HALDE BULUNDU'

CBC News'te yer alan haberde ise Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,6'lık ikinci depremde Firik ailesinin bulunduğu binanın çöktüğü ve ailenin enkaz altında birbirlerine sarılmış halde bulundukları aktarıldı.

ÇİFT 2019'DA EVLENDİ

Meryem Firik'in aynı kurumda çalıştığı Burak Firik'le 2019'da evlendiği ve Müslüman olarak ‘Meryem’ ismini aldığı öğrenildi. ABD'li gelinin Türk gelenek ve göreneklerini tanımak istediği ve kına gecesi düzenlediği ortaya çıktı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...