Tgrt Haber

Bağdat'ta silahlı saldırı ve patlama: 9 ölü

09 May 2015 00:52
Bağdat'ta silahlı saldırı ve patlama: 9 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen saldırılarda 9 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Bağdat'ın kuzeyindeki et-Taci ilçesine bağlı el-Hamamiyat köyünde düzenlenen bombalı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı.
Başkentin batısındaki el-Gazaliye mahallesinde aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu Savunma Bakanlığı'nda görevli bir subayın öldüğü belirtilirken, el-İskan bölgesindeki Hastane Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıda da 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı kaydedildi.
Öte yandan Bağdat'ın kent merkezindeki Babu-l Muzam'da alkol satan bir dükkanın silahlı kişilerce basılarak, dükkan sahibinin öldürüldüğü, 2 kişinin yaralandığı ve 1 kişinin de kaçırıldığı ifade edildi.
Bu arada güvenlik güçlerinin, başkentin batısındaki el-Bekriye bölgesinde üzerlerinde kurşun izi bulunan 3 kişinin cesedine rastladığı bilgisi verildi.
Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından çatışmalar sürüyor. Başkent Bağdat da sık sık bombalı saldırılara sahne oluyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...