Tgrt Haber

Bahçesine 'vurmayın' yazdılar, Mariupol saldırısında acı bilanço

25 Mart 2022 14:57 - Güncelleme : 25 Mart 2022 15:20

Rusya-Ukrayna savaşında 30'uncu güne girildi... Ukrayna lideri Zelenski, dünkü NATO zirvesinde Rusya'nın savaşta fosfor bombası kullandığını iddia etti. Öte yandan Rusya güçlerinin geçtiğimiz hafta Mariupol’da sivillerin sığındığı bir tiyatroya yaptığı saldırı sonrası 300 kişinin öldüğü açıklandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı 30’uncu gününe girdi. Savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Bilanço ağır, Ukrayna’da sivil can kayıpları giderek artıyor. Rus birlikleri tarafından 16 Mart’ta Ukrayna’nın Mariupol kentindeki tiyatro salonunun vurulmasının ardından can kayıplarına ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Onlarca kişinin enkaz altında kaldığı olayda can kaybı ile ilgili Mariupol Belediye Meclisi tarafından yapılan açıklamada, saldırıda ölenlerin sayısının 300 olduğu kaydedildi. 

Bahçesine 'vurmayın' yazdılar, Mariupol saldırısında acı bilanço

BAHÇESİNE 'ÇOCUK' YAZDILAR 

Açıklamada “Maalesef güne kötü bir haberle başlıyoruz. Mariupol Drama Tiyatrosu'nun geçtiğimiz haftalarda Rus uçağı tarafından bombalanması sonucu yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybettiğini öğrendik. Hala bu dehşete inanmak istemiyoruz. Binaları restore edebileceğiz ama dostlarımızı, komşularımızı, akrabalarımızı ve yakınlarımızı asla geri getirmeyeceğiz” denildi.

Ukraynalı yetkililerin tiyatronun bahçesine Rusça 'çocuk' yazması Rus birliklerinin saldırısını engelleyememişti. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarında toplam bin 35 sivilin öldüğünü, bin 650 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...