Tgrt Haber

Bahmut'ta büyük Rus bozgunu: 20 bin ölü, 80 bin yaralı!

02 May 2023 11:08 - Güncelleme : 02 May 2023 11:17
Bahmut'ta büyük Rus bozgunu: 20 bin ölü, 80 bin yaralı!

ABD yönetimi, Rusya’nın, Ukrayna'nın doğusundaki Bahmut kentinde, 20 bini aşkın savaşçının çatışmalarda öldüğünü, 80 bin Rus yanlısının da yaralandığını iddia etti.

24 Şubat 2022'den bu yana hız kesmeden devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı'nda bilanço her geçen gün ağırlaşırken, ABD yönetimi, Bahmut​ cephesine ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu.

BBC'nin haberine göre, Amerikan istihbarat birimlerine dayandırılan açıklamada Rusya​'nın Ukrayna​'nın doğusunda yer alan söz konusu bölgede 20 binden fazla savaşçısını kaybettiği, 80 bini aşkın Rus yanlısı savaşçının da yaralandığı bilgisine yer verildi.

ÖLENLERİN YARISI WAGNER​ ASKERİ

Açıklamayı seslendiren Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby​ ölenlerin yarısının Rus paralı asker şirketi Wagner’e bağlı savaşçılar olduğunu öne sürdü. Kirby, "Rusya’nın ağırlıkla Bahmut’u hedef alan saldırısı başarısız oldu. Ciddi ve stratejik bir kazanım elde edemediler” yorumunde bulundu.

Kirby'nin, Ukrayna kayıplarına ilişkin bilgi vermeyi, “Onlar burada kurbanlar” diyerek tercih etmemesi dikkat çekti.

Öte yandan BBC, Kirby'nin açıklamarının bağımsız kaynaklarca doğrulanamadığını habere not olarak ekledi.

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...