Tgrt Haber

Ban'dan Mina'da hayatını kaybedenler için taziye mesajı

25 Eylül 2015 00:33
Ban'dan Mina'da hayatını kaybedenler için taziye mesajı

BM Genel Sekreteri Ban, Mina'da hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mina'daki izdiham nedeniyle 700'den fazla kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle taziye mesajı yayımladı.Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Ban Ki-mun'un, "bu trajik olay" nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve ilgili hükümetlere başsağlığı dilediği kaydedildi. Öte yandan Genel Sekreter, Yemen'de bayram namazı sırasında gerçekleşen terör saldırısını da kınadı. İbadet mekanlarına ve sivillere yönelik saldırıların hiçbir gerekçeyle mazur görülemeyeceğini ifade eden Ban, sorumluların yargı önüne çıkarılmasını istedi.

İngiltere

İngiltere Başbakanı David Cameron da Mina'daki izdihamda Hac vazifesini yerine getirirken hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Cameron resmi Twitter hesabından, "Düşüncelerim ve dualarım Hac vazifesini yerine getirirken hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte" görüşünü paylaştı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da Mekke'de çok sayıda hacının hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Düşüncelerim bu zor zamanda hayatını kaybedenlerin aileleriyle. Böylesine büyük bir trajedi, dünyanın dört bir yanından Hac vazifesini yapmak için gelen Müslümanları etkileyecektir" ifadesini kullandı.

Hammond, izdihamdan etkilenen İngiliz vatandaşlarına yardım etmek üzere Suudi yetkililerle yakın irtibat halinde olduklarını kaydetti.

ABD
ABD yönetimi, 700’den fazla insanın hayatını kaybettiği Mina’daki izdiham nedeniyle başsağlığı mesajları yayımladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, yaptığı yazılı açıklamada, “ABD, Suudi Arabistan’da Mina’daki yürekleri burkan izdihamda hayatını kaybeden ve yaralanan yüzlerce hacının ailesine en içten başsağlığı dileklerini iletiyor” ifadesini kullandı.

Düşünce ve dualarının hayatını kaybedenler ve 2 milyonu aşkın hacıyla olduğunu belirten Price, ABD’nin, trajik olayda yaşamını yitiren inançlı hacıların yasını tutan Müslümanlara katıldığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de, açıklamasında, Mina'da meydana gelen korkunç trajediden derin üzüntü duyduklarını belirterek, ABD'nin dünya genelindeki Müslümanların yanında yer aldığını kaydetti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...