Tgrt Haber

Barbie'nin pembesi dünya çapında kıtlığa yol açtı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 Haziran 2023 19:14 - Güncelleme : 04 Haziran 2023 19:23
Barbie'nin pembesi dünya çapında kıtlığa yol açtı

Gelecek ay vizyona girecek olan 'Barbie' filminin setinde kullanılan pembe boyaların çokluğu, dünya çapında boya kıtlığına neden oldu.

Temmuz ayında vizyona gireçek olan yayınlanan fragmanlarla sinema severlerin ilgilisini çeken “Barbie” filminin ekibi, uluslararası pembe boya kıtlığına neden olduklarını açıkladılar. 

Yapım tasarımcısı Sarah Greenwood, set dekoratörü Katie Spencer ve yönetmen Greta Gerwig, Architectural Digest dergisine verdikleri röportajda Barbie​'nin dünyasındaki hayal evini yapmak için yola çıktıklarını ve sonunda pembe boya kıtlığına yol açtıklarını anlattı.

"HER ŞEYİN ÇOK FAZLA OLMASINI İSTEDİM"

"Pamuk Prenses" ve "Küçük Kadınlar" gibi klasik masalları beyaz perdeye taşıyan yönetmen Greta Gerwig, Barbie setindeki her şeyin pembe olması konusunda ısrarcı oldu.  Gerwig, "Pembelerin çok parlak olmasını ve her şeyin neredeyse çok fazla olmasını istedim" diye konuştu.  Bu durum neredeyse tüm pembe boyaların tükenmesine neden oldu.

Barbie'nin pembesi dünya çapında kıtlığa yol açtı

"DÜNYADA PEMBE BİTTİ"

Yapım tasarımcısı Sarah Greenwood, imza nitelikli rengi Rosco şirketinden alması gerektiğini anladı. Setin inşası sırasında kullanılan Rosco boyalarındaki pembenin floresan tonunda, uluslararası bir kıtlık meydana geldiği ifade edildi. Yapım tasarımcısı "Dünyada pembe bitti" dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...