Tgrt Haber

Kuveyt'te Başbakan Hamed istifasını sundu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
05 Nisan 2022 15:08 - Güncelleme : 05 Nisan 2022 15:15
Başbakan Hamed'in, Meclis'te kendisine yönelik gensorudan yaklaşık bir hafta sonra istifa etmesi dikkat çekti.

Kuveyt’te Başbakan Şeyh Sabah Al-Halid Al-Hamed, yarın yapılacak olan parlamento görüşmeleri öncesi istifasını sundu. Ülkenin resmi haber ajansının verdiği bilgide, istifanın sebebine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Başbakan Hamed'in, Meclis'te kendisine yönelik gensorudan yaklaşık bir hafta sonra istifa etmesi dikkat çekti.

Veliaht Prens Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Başbakan Hamed'i Havali vilayetinde yer alan Beyan Sarayı'nda kabul etti. Görüşmede Başbakan Hamed, yarın yapılması planlanan parlamentoda başbakana karşı gensoru oylaması öncesi istifa mektubunu Veliaht Prens Sabah’a sundu.

MECLİSE GEN SORU VERİLMİŞTİ

Ülkenin resmi haber ajansının aktardığı bilgide, hükümetin istifasının sebebine dair bilgi verilmedi. Ancak Başbakan Hamed'in, Meclis'te kendisine yönelik gensorudan yaklaşık bir hafta sonra istifa etmesi dikkat çekti. Kuveyt Başbakanı Hamed hakkında, "Anayasaya aykırı uygulamalar yapma ve yasama kurumlarıyla iş birliği yapmama" yönündeki suçlamaların ardından Meclis'te gensoru verilmişti.

SABAH EL-HALİD HAMED HÜKÜMETİ

Kuveyt'te Kasım 2020'de yapılan genel seçimlerin ardından 14 Aralık 2020'de Sabah el-Halid Hamed liderliğinde kurulan hükümet bir ay geçmeden 12 Ocak 2021'de istifa etmişti. Kuveyt resmi ajansı KUNA, kabine üyelerinin, "parlamento ile hükümet arasındaki ilişkilerde yaşanan gelişmeler ve ulusal çıkarlar doğrultusunda istifalarını sunduğunu" belirtmişti.

Mart 2021'de yemin ederek göreve başlayan Başbakan Hamed, Kasım 2021'de istifa ettikten sonra 28 Aralık'ta yeni kabinesini kurmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...