Tgrt Haber

Seul'de başörtüsüz yarışan İranlı sporcu Elnaz Rekabi İran'da 'kahraman' sloganlarıyla karşılandı

19 Ekim 2022 09:24 - Güncelleme : 19 Ekim 2022 09:58

İranlı milli sporcu Elnaz Rekabi'nin Seul'de başörtüsüz yarışmasının ardından akıbeti hakkında endişe ediliyordu. Rekabi, bu sabah ülkesine döndü ve 'kahraman' sloganlarıyla karşılandı.

13 Eylül günü İran​'da başörtüsünü kurallara uygun takmadığı gerekçesiyle gözaltına alınan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin polis gözetimindeyken komalık olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesiyle başlayan protestolar​ son bulmadı. İranlı kadınların seslerini yükseltmesiyle rejime ve ahlak polislerine karşı gelmeleriyle başlayan protestolar, ülkenin her şehrine yayıldı. Sanatçılar, sporcular, öğrenciler herkes protestolara destek verdi. Sporculardan İranlı milli sporcu Elnaz Rekabi ise en çok konuşulan isimlerden biri oldu.

Seul'de kaya tırmanışı yarışında başörtüsü olmadan yarışarak ülkesindeki Mahsa Amini protestolarına destek veren Elnaz Rekabi bir anda herkesin konuştuğu isim haline geldi. Rekabi'nin başörtüsüz olarak yarıştığı video sosyal medyada binlerce beğeni aldı. Fakat yarışın ardından Rekabi'den haber alınamadı ve İran'a döndüğünde ceza alma ihtimali olduğu için endişeler arttı. 

Seul'de başörtüsüz yarışan İranlı sporcu Elnaz Rekabi İran'da 'kahraman' sloganlarıyla karşılandı

Elnaz Rekabi'nin akıbeti merak edilirken sosyal medya hesabından kafa karıştıran bir paylaşım geldi. Rekabi, "Öncelikle neden olduğum tüm endişeler için özür dilerim. Tırmanışa başlamanın zamanlaması ve ani çağrı nedeniyle başörtüm istemeden sorunlu hale geldi. Şu anda önceden planlanmış zaman çizelgesine göre ekiple birlikte İran'a dönüş yolundayım" paylaşımında bulundu.

'KAHRAMAN' SLOGANLARIYLA KARŞILANDI

Elnaz Rekabi, bu sabah saat 5 civarında İmam Humeyni Havalimanı'na iniş yaptı. Sabahın erken saatleri olmasına rağmen Rekabi'ye destek verenler havalimanını doldurdu. Yüzlerce insan Rekabi'nin gelişini saatlerce bekledi ve geldiğinde tezahüratlarla, alkışlarla karşıladı.

Seul'de başörtüsüz yarışan İranlı sporcu Elnaz Rekabi İran'da 'kahraman' sloganlarıyla karşılandı

İran'a dönüşünde 'kahraman' gibi karşılanan milli sporcunun ceza alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...