Tgrt Haber

Batı medyasından Hakan Fidan analizi: ABD ile kritik temas böyle yankılandı...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
09 Haziran 2023 09:28 - Güncelleme : 09 Haziran 2023 09:29
Batı medyasından Hakan Fidan analizi: ABD ile kritik temas böyle yankılandı...

Yeni kabinenin açıklamasının üstünde günler geçmesine rağmen Batı'da yankısı halen devam ediyor. Alman Welt gazetesi, yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ilgili çarpıcı bir analizi manşetlerine taşıdı. Fidan'ın ABD'li mevkidaşı ile yaptığı kritik görüşmeye dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın cumartesi günü açıkladığı yeni yeni kabine, hem Türkiye​'de hem de batı medyasında geniş yankı buldu ve bulmaya da devam ediyor. Batı'da pek çok gazete ve televizyon seçimin ardından gözlerini Türkiye'ye çevirmiş durumda. 

Seçim sürecinde Türkiye'yi yakından takip eden medya kuruluşları arasında bulunan Alman Welt gazetesi, Dışişleri Bakanlığı'nda Hakan Fidan dönemini mercek altına aldı ve çarpıcı bir analiz yayınladı.

"DÜNYA SİYASETİNDEN AKTİF BİR OYUNCU"

Alman gazete Fidan'ı 'Erdoğan'ın sırlarını koruyan adam' başlığı ile manşetine taşıdı. Yıllardır Türk dış politikasının en önemli aktörlerinden biri olarak gördüğü Fidan, "MİT'in eski başkanı Hakan Fidan​, Türkiye'nin yeni üst düzey diplomatı oldu' ifadelerini kullandı.

Yazıda MİT'in dünya siyasetinde aktif bir oyuncu olduğunun altı çizildi ve dış politikada stratejik özerklik hedefinin benimsendiğine vurgu yapıldı.

Carolina Drueten imzalı haberde şu ifadelere yer verildi;

"Fidan, Erdoğan'ın yakın sırdaşlarından biridir ve birçok toplantıda kendisine eşlik etmiştir; ABD Başkanları Barack Obama, Donald Trump, Joe Biden, Rus lider Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Hindistan Başbakanı Modi, eski İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Şansölyeler Merkel ve Scholz"

"İSVEÇ'İN NATO HEDEFİ GÜNDEMİN BAŞINDA"

Welt, Fidan'ın Türkiye'nin nüfuz sahibi olduğu bölgelerde Ankara'nın beyni olarak görüldüğü değerlendirmesinde bulundu. Fidan - Blinken görüşmesini sayfasına taşıyan Al Monitor ise 'İsveç'in NATO hedefi gündemin başında yer alıyor' dedi.

Batı medyasından Hakan Fidan analizi: ABD ile kritik temas böyle yankılandı...

Yunan Kathimerini kritik görüşmenin F-16 ve İsveç'in NATO üyeliği hakkında olduğunu yazdı. Alman DW de görüşmede F-16 ve İsveç'in üyeliğinin masaya yatırıldığını belirtti.

"ABD, İSVEÇ İÇİN ISRAR EDİYOR"

Amerika'nın Sesi bakanların görüşmesini 'ABD'den Fidan-Blinken görüşmesine ilişkin açıklama: Bakanlar NATO birliğinin öneminin altını çizdi' başlığı ile okurlarına duyurdu. 'ABD, İsveç'in NATO'ya katılmasında ısrar ediyor' başlığını atan Ethnos görüşmenin ana konusunun İsveç'in üyeliği olduğunu aktardı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...