Tgrt Haber

Batı Şeria'da 27 günde bin 900 gözaltı! İsrail güçleri gerçek mermilerle baskın yaptı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Kasım 2023 14:27 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 17:19
Batı Şeria'da 27 günde bin 900 gözaltı! İsrail güçleri gerçek mermilerle baskın yaptı

Gazze'de şiddetli çatışmalar sürerken işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde de İsrail askerleri ile Filistinliler arasında silahlı çatışmalar çıktı. İsrail güçleri, dün bölgede 65 Filistinliyi daha gözaltına aldı. 

İsrail güçleri, 27 gündür Gazze​'yi aralıksız bombalarken Batı Şeria'da da çatışmalar şiddetlendi. Ramallah​'taki Tayra Mahallesi'ne baskın düzenleyen İsrail güçleri, Filistinli gençlerle çatıştı. Baskına engel olmak isteyen gençlere İsrail güçleri, gerçek mermi, zehirli gaz ve ses bombalarıyla müdahale etti. Bir süre sonra bölgeden ayrılmak zorunda kalan askerler, giderken evlere doğru gerçek mermilerle ateş açtılar.

Bölgeden gelişmeleri anlık aktaran Şihab haber ajansı, Telegram sayfasında, Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında silahlı çatışmaların çıktığını ifade ederek, Ramallah'taki Tayra ve kentin kuzeyindeki el-Celzun Mülteci Kampı'nda yoğun silah seslerinin duyulduğu çatışmalara ilişkin çok sayıda görüntü paylaştı.

Çatışmalarda can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

Ramallah'a 23 kilometre uzaklıktaki Turmus Ayya ilçesine baskın düzenleyen İsrail askerleri, yoldan geçen bir araca ateş açtı. Şarapnel parçalarıyla hafif yaralanan iki genç hastaneye kaldırıldı.

27 GÜNDE 1900 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Filistin​ Esirler Cemiyetinden konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te en az 65 Filistinlinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınanların sayısının 1900'e yükseldiği kaydedildi.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 18’e yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail saldırılarda 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadın olmak üzere 9 bin 61 Filistinliyi öldürürken, en az 32 bin kişiyi yaraladı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 134 Filistinliyi öldürdü.

Batı Şeria'da 27 günde bin 900 gözaltı! İsrail güçleri gerçek mermilerle baskın yaptı

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterilirken İsrail ordusu El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini vurdutahliyeye zorladığı Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini bombaladı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 49 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...