Tgrt Haber

Batı Şeria'daki gösterilere müdahale

25 Eylül 2015 19:44
Batı Şeria'daki gösterilere müdahale

İsrail askerlerinin, "Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını" protesto için düzenlenen gösterilere müdahale ettiği bildirildi.

Halk Direniş Komiteleri tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail askerleri, Ramallah'ın Belin bölgesinde düzenlenen gösterilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etti. Müdahale sırasında çok sayıda Filistinli yaralanırken onlarcası boğulma tehlikesi geçirdi.

Kefr Kaddum'da Nablus Polis Müdürü Abdullatif Kaddumi, vücuduna isabet eden plastik mermi nedeniyle yaralandı. Kaddumi, tedavi için Nablus'taki Rafidia Hastanesi'ne kaldırıldı. En-Nebi Salih, Nalin ve El-Masira'da düzenlenen gösterilerde de çok sayıda kişi atılan göz yaşartıcı gaz bombasından etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi.

Filistinliler, İsrail'in her cuma Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetlerini ve ayrım duvarını protesto etmek üzere Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde gösteriler düzenliyor. Gösterilere zaman zaman yabancı aktivistler de destek veriyor.

Filistin İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, yaklaşık 50 bin Filistinli, Kudüslü oldukları halde ayrım duvarı nedeniyle Kudüs'e giremiyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...