Tgrt Haber

Batı Şeria'daki şiddetten kaçtı, ABD'de vuruldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Kasım 2023 08:01 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 08:09
Batı Şeria'daki şiddetten kaçtı, ABD'de vuruldu

ABD'de vurulan 3 Filistinli öğrenciden birinin, işgal altındaki Batı Şeria'daki şiddet olaylarından kaçtığı ortaya çıktı.

ABD'nin Vermont​ eyaletine bağlı Burlington şehrinde geçtiğimiz hafta sonu Filistin​ kökenli 3 öğrenciye silahlı saldırı​ düzenlenmiş, olayın 48 yaşındaki Jason J. Eaton adlı şüpheli​ gözaltına alınmıştı.

1 ağır olmak üzere 3 öğrencinin de yaralandığı olayın yankıları sürerken öğrencilerden Hişam Awartani'nin amcası Rich Price ve Kinan Abdalhamid'in amcası Radi Tamimi, basın toplantısında konuştu.

AMCALARDAN ORTAK BASIN TOPLANTISI

Tamimi, yeğeninin ABD'de daha güvende olacağını düşündüğünü ve bu yüzden işgal altındaki Batı Şeria'daki şiddet olaylarından kaçarak ABD'ye yerleştiğini belirterek "Biz onun güvenliği açısından Batı Şeria'da yaşamanın daha büyük bir risk oluşturabileceğini ve onu buraya göndermenin doğru bir karar olacağını düşünmüştük" diye konuştu.

Saldırıya tepki gösteren Tamimi, bunun, rastgele bir eylem olduğuna inanmakta güçlük çektiklerini ifade eti.

"NEFRET SUÇU" TEPKİSİ

Awartani'nin amcası Price ise "Şükran Günü'nde böyle bir şeyin yaşanması, bu ülkenin bazı bölgelerinde var olan nefretin seviyesini gösteriyor." şeklinde konuştu.

Price, 3 gencin Arap oldukları ve Filistin mücadelesinin sembolü haline gelen siyah beyaz renklerdeki kefiye adıyla bilinen örtüyü taktıkları için hedef alındığını dile getirerek olayın nefret suçu olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Diğer yandan Belediye Başkanı Weinberger ise saldırıyı, "kent tarihindeki en şoke edici ve rahatsız edici olaylardan biri" şeklinde tanımladı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...