Tgrt Haber

Batı'da İslam karşıtlığı dinmiyor: Camiyi kundaklamaya çalıştılar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Ocak 2024 06:26 - Güncelleme : 14 Ocak 2024 06:27
Batı'da İslam karşıtlığı dinmiyor: Camiyi kundaklamaya çalıştılar

İslamofobi bu kez Fransa'da hortladı. Finistere kentine bir kasaba camisine sabah namazı sırasında kundaklama girişiminde bulunuldu.

Batı dünyasında her geçen gün yükselmeye devam eden İslam​ ve Müslüman karşıtlığı her gün yeni bir eylemle kendini göstermeye devam ediyor. Bu kez ırkçı öfkenin adresi Fransa​ oldu. Finistere vilayetine bağlı Saint-Martin-des-Champs kasabasındaki camiye sabah namazı sırasında kundaklama​ girişiminde bulunuldu.

KAPIYI ATEŞE VERMEYE ÇALIŞTI

Konuya ilişkin açıklama Fransa İslam Konseyinden (CFCM) geldi. Konsey yaptığı yazılı açıklamada, Saint-Martin-des-Champs'daki camiye 13 Aralık'ta sabah namazı sırasında yapılan kundaklama girişiminin kınandığı belirtildi.

Saldırganın namaz sırasında caminin salonun kapısını ateşe vermeye çalıştı.

Açıklamada Cami​ cemaati ve yönetime desteğini ifade eden CFCM, Fransa'daki tüm camilere dikkat etme çağrısında bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANINDAN KINAMA

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, Finistere'deki Müslümanlara desteğini ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...