Tgrt Haber

Batı’dan U dönüşü

20 Ekim 2015 06:08
Batı’dan U dönüşü

AK Parti hükümetleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dış ve iç politikadaki ilkeli tavrı nedeniyle bir süredir Türkiye’yi yıpratmak isteyen Batı ülkeleri, derinleşen küresel krizler karşısında yaklaşımını değiştirdi.

Türkiye, Suriye sorunu, terör saldırıları ve mülteci krizinin gölgesinde baş döndüren bir diplomasi trafiğine girdi. Mülteci krizinin kapıya dayanması ve Türkiye'nin uyarıları nedeniyle ABD'den Rusya'ya, AB'den Almanya'ya kadar ülke ve teşkilatlar, birer birer Ankara'nın kapısını çaldı. Son beş gün içinde yaşanan diplomasi trafiği, Türkiye'nin bölgedeki gelişmeler konusundaki "kilit" rolünü ortaya koydu. Almanya Şansölyesi Merkel'in önceki gün gerçekleştirdiği İstanbul ziyareti de, yaşanan süreçte Türkiye'nin "anahtar ülke" kimliğini pekiştirdi.

AB'DEN FLAŞ ADIMLAR

AB de, "sığınmacı" krizinin kapıya dayanmasıyla birlikte Türkiye'nin önemini teyit etti. Vizelerin kaldırılmasının hızlandırılmasından yeni fasılların açılmasına ve sığınmacılara yardım yapılmasına kadar formüller AB Liderler Zirvesi'nde değerlendirildi. AB Konsey Başkanı Donald Tusk, "Teklifimizi hazırladık. Türkiye'den sorumlu ve yeterli bir yanıt bekliyoruz. 'Fazlaya fazlaya' prensibi söz konusu" dedi. Almanya Başbakanı Angela Merkel de, tüm bu hassasiyetlerin göstergesi olarak önceki gün İstanbul'a gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşmeler yaptı. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...