Tgrt Haber

Bayraktar TB2, Burkina Faso'ya kalkan oldu: 3 bin teröristin saldırısını engelledi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Kasım 2023 15:23 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 16:11
Bayraktar TB2, Burkina Faso'ya kalkan oldu: 3 bin teröristin saldırısını engelledi

Burkina Faso ordusu, yaklaşık 3 bin teröristle bir kışlaya gerçekleştirilen saldırıyı Bayraktar TB2 ile engelledi. TB2 havalandığı operasyonda, en az 400 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Savaş alanlarında elde ettiği zaferlerle tüm dünyanın hayranlıkla izlediği Bayraktar TB2​, gövde gösterisi yapmaya devam ediyor. Bayraktar TB2'leri ordusuna katan Burkina Faso​, teröristlerin büyük bir saldırısının TB2 ile engelledi.

Burkina Faso’nun Djiba kasabasındaki bir kışlaya geçtiğimiz pazar günü yaklaşık 3 bin teröristle gerçekleştirilen saldırı​, Bayraktar TB2 SİHA’nın kullanıldığı operasyonla püskürtüldü.

EN AZ 400 TERÖRİST ETKİSİZ

Ordu, havadan ve karadan gerçekleştirdiği operasyonla en az 400 teröristi etkisiz hale getirdi. Bayraktar TB2’lerin operasyonda kilit role sahip olduğu ifade edildi.

ONLARCA ÜLKEYE İHRAÇ EDİLDİ

Öte yandan geçtiğimiz ay BAYKAR’ın, Bayraktar TB2 SİHA ile AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ihracatı için sözleşme imzaladığı ülkelerin sayısı açıklandı. 

Şirket şu ana kadar 31 ülkeye Bayraktar TB2 SİHA, 8 ülkeye ise AKINCI TİHA ihraç etti. Hem AKINCI hem de Bayraktar TB2 ihraç edilen toplam ülke sayısı ise 32 olarak açıklandı. Özetle şirketin ihracat gerçekleştirdiği 7 ülke, hem Bayraktar TB2 SİHA’yı hem de AKINCI TİHA’yı tedarik etti. 1 ülke ise yalnızca AKINCI TİHA tedariki için sözleşme imzaladı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...