Tgrt Haber

Belarus lideri Lukaşenko'dan Wagner lideri Prigojin açıklaması: İsyandan bir kahraman çıkmadı

07 Temmuz 2023 12:39 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 13:04
Belarus lideri Lukaşenko'dan Wagner lideri Prigojin açıklaması: İsyandan bir kahraman çıkmadı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin arasında arabuluculuk yapan Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko, Prigojin'in Rusya'da olduğunu fakat anlaşmanın hala sürdüğünü, iptal olmadığını söyledi. 

Belarus​ Devlet Başkanı dün Minsk'te gazetecilerle yaptığı görüşmede dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Rus paralı asker grubu Wagner​'in başkaldırısı sırasında Yevgeni Prigojin​ ve Rus lider Vladimir Putin​ arasında arabuluculuk görevi üstlenen Lukaşenko, Wagner liderinin Belarus'tan ayrıldığını söyledi. Yevgeni Prigojin'in Rusya'ya gittiğini belirten Lukaşenko, şunları söyledi:

"Bu sabah itibariyle Wagner savaşçıları hâlâ Bahmut'tan sonra çekildikleri kamplarındalar. Yevgeni Prigojin ise St. Petersburg'da. Belki bu sabah Moskova'ya uçmuştur. Belki de başka bir yerdedir. Ama Belarus'ta değil"

Lukaşenko, bu gelişmenin anlaşmanın iptal olduğu anlamına gelmediğini de sözlerine ekledi.

Belarus lideri Lukaşenko'dan Wagner lideri Prigojin açıklaması: İsyandan bir kahraman çıkmadı

''İSYANDAN KAHRAMAN ÇIKMADI''

BBC muhabirinin, Rusya devlet televizyonunun silahlı isyandan Putin'in bir kahraman olarak çıktığı yönündeki yayınını hatırlatması üzerine konuşan Lukaşenko, "Kimsenin bu durumdan bir kahraman olarak çıktığını düşünmüyorum. Ne Prigojin, ne Putin, ne de Lukaşenko. Bir kahraman yok. Peki bundan çıkarılan ders? Eğer buna benzer silahlı gruplar oluşturacaksak, gözümüzü onların üstünde tutmalıyız ve onları dikkate almalıyız" dedi.

Belarus lideri Lukaşenko'dan Wagner lideri Prigojin açıklaması: İsyandan bir kahraman çıkmadı

''UKRAYNA KULLANIYORSA BEN DE KULLANIRIM!''

Daha önce Belarus'a sevk edilen nükleer silahlarla ilgili kullandığı, "Umarım hiçbir zaman onları kullanma kararı vermek zorunda kalmam. Ama gerekirse kullanmakta da tereddüt etmem" ifadeleri hatırlatılan Lukaşenko bu kez, "Joe Biden veya Başbakan Sunak aynı şeyi söyleyebilirdi. Veya dostum Şi Cinping ve abim Başkan Putin" dedi.

BBC muhabirinin nükleer silahların Belarus'a ait olmadığını ve bu nedenle kullanma kararının da kendisine ait olmayabileceğini söylemesi üzerine Lukaşenko şu şekilde konuştu:

''Ukrayna'da tüm ordu yabancı silahları kullanarak savaşmıyor mu? NATO silahları. Çünkü kendi silahları bitti. O zaman ben neden başkasının silahlarıyla savaşamıyorum?''

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...