Tgrt Haber

Belarus’tan Polonya’ya gerilimi azaltacak çağrı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
11 Ağustos 2023 21:53 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 21:57
Belarus’tan Polonya’ya gerilimi azaltacak çağrı
Polonya,Belarus

Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle diplomatik kriz yaşayan sınır ülkeler Polonya ve Belarus ilişkileri iyileştirmek için adım attı. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, sınır komşusu Polonya’da yaşanan gerilime ilişkin, “Polonya ile konuşmamız gerekiyor. Başbakana (Raman Halouçanka) onlarla temas kurmasını söyledim” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş sınır ülkeler Polonya ve Belarus'ta krize sebep oldu. İki ülke arasında gerilim yükselirken diplomatik kriz ortaya çıktı. Belarus gerginliği azaltacak adımı atarak Polonya'ya yeşil ışık yaktı.

POLONYA'YA ÇAĞRI

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko bugün yaptığı açıklamada, “Polonya ile ilgili konuşmamız gerekiyor. Başbakana (Raman Halouçanka) onlarla temas kurmasını söyledim. Biz komşuyuz ve komşularımızı seçemeyiz” dedi.

Belarus ve Polonya gerilimi diniyor.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre Polonya’nın Belarus sınırına 10 bin asker konuşlandırılacağını eleştiren Lukaşenko, “15 Ekim'de milletvekilliği seçimleri var, tabii ki durumu tırmandırmaları gerekiyor. Polonya, uygun bir şekilde silahlandığını göstermek istiyor” ifadelerini kullandı.

BELARUS-POLONYA GERGİNLİĞİ

Ukrayna’daki savaş nedeniyle Belarus ile gerginlik yaşayan Polonya, sınır güvenliğini arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz 2 Ağustos’ta iki Belarus helikopterinin tatbikat esnasında Polonya hava sahasını ihlal etmesi üzerine Polonya, Belarus sınırına göndereceği asker sayısını 10 bine yükseltmişti.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...