Tgrt Haber

Belçika'da çiftçiler başkent Brüksel'i adeta işgal etti: Çiftçi yoksa gıda ve gelecek yok

04 Mart 2023 10:54 - Güncelleme : 04 Mart 2023 10:57
Belçika'da çiftçiler başkent Brüksel'i adeta işgal etti: Çiftçi yoksa gıda ve gelecek yok

Belçikalı çiftçiler azot emisyonunun azaltmasının öngören yasa tekliğini protesto etti. Traktörlerle başkent Brüksel’e giden binlerce çiftçi trafiği felç etti.

Belçika’da hükümetin azot emisyonunu azaltmak için hazırladığı yasa teklifi ülke genelinde çiftçileri ayağa kaldırdı. Belçikalı çiftçiler​, hükümetin tarım politikalarını protesto​ için yaklaşık 2 bin 500 traktörle adeta başkent Brüksel​'e akın etti.

TRAKTÖRLERİ YOLA BIRAKIP, SLOGAN ATTILAR

Flaman Bölgesi'nden Brüksel'e ana yollardan traktörleri ile giden çiftçiler, şehirdeki trafik akışını kesintiye uğrattı. Yaklaşık 2 bin 500 traktörle gelen protestocular, Brüksel'in merkezindeki Arts Loi Caddesi'nde buluştu. Traktörlerini caddeye park eden ve trafiği kesen çiftçiler sloganlar attı.

“ÇİFTÇİ YOKSA GIDA VE GELECEK YOK”

Flaman Bölgesi hükümetinin tarım sektöründe 2025 yılına kadar nitrojen (azot) salımını sınırlama planına karşı çıkan göstericiler, "Çiftçi yoksa gıda ve gelecek yok" yazılı afişler astı.

POLİSLERDEN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Çiftçiler, hükümetin azot miktarını azaltma planının yürürlüğe girmesi halinde tarım ve hayvancılık yapamayacaklarını ve ekonomik krize gireceklerini savundu. Polis, vatandaşlara şehre özel araçları ile gelmemeleri, metro ve tren gibi çeşitli toplu ulaşım seçeneklerini kullanmaları yönünde tavsiyede bulundu.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...