Tgrt Haber

Eşine az rastlanır olay! Belçika’da yaşarken Tokyo’da belediye başkanı seçildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Haziran 2022 14:35 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 14:47
Eşine az rastlanır olay! Belçika’da yaşarken Tokyo’da belediye başkanı seçildi

Dünyada eşine az rastlanır olay Japonya’da yaşandı. 10 yıl önce Belçika’ya yerleşen 47 yaşındaki Japon kadın, Tokyo’da belediye başkanı seçildi.

Koronavirüs salgını boyunca Beçika'dan bir projenin yöneticiliğini yapmak için Japonya’ya giden 47 yaşındaki Satoko Kishimoto isimli kadın, Tokyo’daki Suginami bölgesinin belediye başkanı​ seçildi.

"POPÜLER HALE GELDİ"

Seçim sonucunu "büyük sürpriz" olarak nitelendiren Kishimoto’nun eşi Olivier Hoedeman, “Covid-19 salgını boyunca her şey çevrimiçi oldu. Satoko, Leuven'den Japonya​'daki birçok kamu tartışmasına katıldı. Satoko, politika ile çok ilgili. İşi gereği siyasetle ilgili çok fazla şey biliyor. Japonya'daki ilerici hareket çalışmaları ile popüler hale geldi ve belediye başkanlığı için aday olması teklifi sunuldu” ifadelerini kullandı.

“MUHAFAZAKAR BELEDİYE BAŞKANINI MAĞLUP ETTİ”

Satoka’nun hayatının ilk 25 yılını Japonya’da geçirdiğini şimdiler de ise 10 yıldır Hollanda’da yaşadıklarını söyleyen kocası, “Satoko, muhafazakar belediye başkanını mağlup etti. Satoko'nun siyasi mesajı da ortada, daha az özelleştirme ve daha fazla vatandaş katılımı istiyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...