Tgrt Haber

Belçikalı bakandan Yunanistan'da ters köşe: Türkiye'nin kıymetini bilin

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / AA
12 Kasım 2022 00:09 - Güncelleme : 12 Kasım 2022 04:21
Belçikalı bakandan Yunanistan'da ters köşe: Türkiye'nin kıymetini bilin

Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, resmi ziyaret kapsamında gittiği Yunanistan'daki açıklamalarıyla adeta ters köşe yaptı. Yunan mevkidaşı Dendias'ın yüzüne karşı "Türkiye benzersiz bir komşu, bölgede önemli bir aktör" ifadelerini kullanan Lahbib, Ege adalarının silahlandırılmasına da gönderme yaparak "Herkesin uluslararası hukuka saygı duyması gerektiğine inanıyoruz. Ne pahasına olursa olsun, çatışmadan kaçınılmalı" dedi.

Belçika​ Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Yunanistan’a yaptığı resmi ziyaret kapsamında Yunanistan​ Dışişleri Bakanı Nikos Dendias​ ile görüştü.

Lahbib görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada Yunanistan’ın Türkiye​ ile iyi komşuluk içinde olması gerektiğini belirterek, "Türkiye benzersiz bir komşudur. Farkında olmalısınız. Bir NATO müttefiki ve bölgede önemli bir aktördür" dedi.

TÜRKİYE İLE POZİTİF GÜNDEME DESTEK

Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilime de değinerek diyalog çağrısında bulunan Lahbib, şu ifadeleri kullandı:

"Bu gerilimlerle başa çıkmak için Avrupa Birliği içinde olumlu bir yaklaşıma bağlı kalmalıyız. Geçen yıl üzerinde anlaşmaya vardığımız pozitif gündem,Ankara'nın ortak hedeflerimiz olan gerilimi azaltma ve işbirliğine bağlı kalması durumunda yolunda gitmeye devam edecek.

Belçikalı bakandan Yunanistan'da ters köşe: Türkiye'nin kıymetini bilin

Bu pozitif gündem, ikili ve Avrupa düzeyinde, ülkemizin insan ve azınlık hakları, konsolosluk işleri, terörle mücadele, yabancı terörist savaşçılar, göç, ekonomik ve ticari konular ile bölgesel ve uluslararası konularda çok sayıda siyasi temas ve istişarenin sürdürülmesinden yana olduğu anlamına gelir."

YUNANİSTAN'A MESAJ: ULUSLARARASI HUKUKA SAYGI DUYUN

Konuşmasında herkesin uluslararası hukuka saygılı olması gerektiğini hatırlatarak Yunanistan’a da mesaj veren Belçika Dışişleri Bakanı çatışmadan kaçınma çağrısı yaparak şöyle konuştu:

"Herkesin uluslararası hukuka saygı duyması gerektiğine inanıyoruz. Gerginliği azaltmak ve diyalog, bu tür ikili anlaşmazlıkları çözmenin tek yoludur. Her ne pahasına olursa olsun çatışmalardan kaçınılmalıdır."

Kaynak: İHA / AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...