Tgrt Haber

Belediye başkanı sokak köpeklerinin başına ödül koydu! Tepki gelince böyle geri adım attı

14 Kasım 2022 09:37 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 10:02
Belediye başkanı sokak köpeklerinin başına ödül koydu! Tepki gelince böyle geri adım attı

Filistin'de Batı Şeria'nın El Halil şehrinde belediye başkanının sokak köpeklerini öldürenlere para ödülü verilmesi önerisi herkesi ayağa kaldırdı. Tepkilerin ardından geri adım atan Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh şaka yaptığını iddia etti. Sosyal medyada ise korkunç görüntüler yayılmaya başladı.

Filistin​'de Batı Şeria'nın El Halil​ şehrince Belediye Başkanı​ Tayseer Sneineh, sokak köpekleriyle ilgili skandal bir öneri öne sürdü. Yerel bir radyoya konuştuğu esnada Sneineh, ölü köpek başına 20 şekel yani yaklaşık 5,8 dolar vermeyi teklif etti. Sneineh'in açıklamalarının ardından sosyal medyada korkunç görüntüler yayılmaya başladı. Sokak köpeklerinin öldürüldüğü, istismar edildiği görüntüler belediye başkanına tepkileri artırdı. Tepkilere rağmen bir başka belediye başkanı da kent sakinlerini tüm köpekleri vurmaya davet etti.

Çağrıların ardından hayvanseverler ayağa kalkarken, Batı Şeria'nın tek köpek barınağının müdürü Diana Babish, belediye başkanlarını "hayvan cinayetlerine ve işkenceye yeşil ışık yakmakla suçladı.Sokak köpeklerinin belediyeler tarafından çoğu zaman zehirlenerek öldürüldüğü bölgede çoğu genç bir grup Filistinli, Abu Sneineh'in açıklamalarına karşı çıkan posterler hazırladı.

''ŞAKA'' DİYEREK GERİ ADIM ATTI

Gelen tepkilerden sonra Tayseer Abu Sneineh geri adım atmak zorunda kaldı. Fazla tepki gösterildiğini iddia eden belediye başkanı ödül açıklamasının soruna dikkat çekmeye yönelik bir "şaka" olduğunu öne sürdü.

Öte yandan kuzeydeki Tulkarm kentinde de belediye başkanı benzer bir uygulamaya imza atmıştı. Ödül uygulamasını devreye sokan belediye, tepkilerin ardından köpek sayısının kontrol altında tutulması için polisle birlikte çalışacaklarını açıkladı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...