Tgrt Haber

Beyaz Saray'dan kavurucu sıcaklara karşı uyarı! 'Hazırlıklı olun'

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
15 Temmuz 2023 20:00 - Güncelleme : 15 Temmuz 2023 20:41
Beyaz Saray'dan kavurucu sıcaklara karşı uyarı! 'Hazırlıklı olun'

Beyaz Saray, ülke genelinde meydana gelen sıcak hava dalgasının milyonlarca insanı etkilediğini belirterek, vatandaşlara "hazırlıklı olun" çağrısında bulundu. İklim değişikliğine dikkat çekilen mesajda sıcaklıkların 46 dereceye kadar çıkacağı aktarıldı.

Beyaz Saray​, ABD​ genelinde sıcak hava dalgasının, milyonlarca kişiyi etkilediğini belirterek, uyarıda bulundu. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Milyonlarca Amerikalı, aşırı sıcak hava dalgasının etkisi altında. Sıcak hava dalgasının, iklim değişimi nedeniyle yoğunluğunun ve sıklığının arttığını görüyoruz" denildi. 

Vatandaşların hava durumunu takip etmeleri istenirken güvende kalmak için uygun hareket edilmesi ve hazırlıklı olunması istendi. 

Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) ise özellikle ülkenin batısı ve güneyinde 46 dereceye ulaşabilecek hava sıcaklığının "alt tropikal yüksek basınç artışından" kaynaklandığını, bölgenin ilk kez bu kadar güçlü bir dalgayla karşı karşıya kaldığını duyurdu.

DÜNYA KAVRULUYOR 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin verilerine göre, ABD'de her yıl ortalama 700 kişi aşırı sıcak hava nedeniyle hayatını kaybediyor.

4 Temmuz tarihinde dünya genelinde kaydedilen 17,18 derece ile küresel ortalama sıcaklık, tüm zamanların en yüksek günü olarak kaydedildi.

İnsan etkinliklerinden kaynaklanan iklim değişikliğinin etkileri artarken, bilim insanları sıcaklık rekorlarının özellikle gelecek 6 hafta boyunca yeniden kırılabileceği konusunda uyarıyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü dün, El Nino koşullarının başladığını ve sıcaklık artışlarının hızlanabileceğini belirtti.

Daha önce, küresel ortalama sıcaklık Ağustos 2016'da 16,9 derece olarak ölçülmüştü. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...