Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | İsrail'in Lübnan'a hava saldırıları sürüyor! Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com, Anadolu Ajansı
28 Eylül 2024 09:52 - Güncelleme : 28 Eylül 2024 12:21

Son dakika haberi: İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a hava saldırıları düzenliyor. Gerçekleşen hava saldırıları şehrin dört bir yanından duyulurken, şehrin üstü yoğun duman bulutlarıyla kaplandı. İsrail gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucu Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü duyurdu. Öte yandan İran ve Lübnan kaynakları ise olayı yalanlayarak Nasrallah'ın güvende olduğunu ileri sürdü. İşte bölgede anbean yaşananlar...

Canlı Anlatım Özeti
  • HİZBULLAH'TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ
  • HİZBULLAH'TAN HENÜZ BİR AÇIKLAMA YOK
  • "CUMADAN BERİ HABER ALAMIYORUZ"
  • İRAN KAYNAKLARINDAN NASRALLAH AÇIKLAMASI
  • İSRAİL ORDUSUNDAN NASRALLAH AÇIKLAMASI
  • BEYRUT'A YENİDEN HAVA SALDIRISI
  • "NASRALLAH ÖLDÜ" İDDİALARI
  • GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİLER
  • İSRAİL'DEN BEYRUT SAKİNLERİNE "500" METRE AÇIKLAMASI

28.09.2024 12:13

HİZBULLAH​'TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Hizbullah'tan Nasrallah'ın öldürülüp öldürülmediğiyle ilgili ilk açıklamada geldi. Yapılan açıklamada, "inkar etmiyoruz; ama doğrulayamıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Son dakika | İsrail'in Lübnan'a hava saldırıları sürüyor! Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü - 1. Resim


28.09.2024 11:49

HİZBULLAH'TAN HENÜZ BİR AÇIKLAMA YOK

İsrail'in Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğüne yönelik iddiasında Hizbullah'tan ise henüz açıklama gelmedi. Hizbullah'a yakın kaynaklar, İsrail'in Beyrut​'un güneyine dün akşam gerçekleştirdiği saldırıdan bu yana Hasan Nasrallah ile "iletişim kuramadıklarını" belirtiyor.

Son dakika | İsrail'in Lübnan'a hava saldırıları sürüyor! Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü - 2. Resim


28.09.2024 11:30

"CUMADAN BERİ HABER ALAMIYORUZ"

Hizbullah kaynaklarından yapılan açıklamada "Hasan Nasrallah'tan cumadan beri haber alamıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Son dakika | İsrail'in Lübnan'a hava saldırıları sürüyor! Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü - 1. Resim


28.09.2024 11:10

İRAN KAYNAKLARINDAN NASRALLAH AÇIKLAMASI

İran merkezli Tasnim Haber Ajansı, İsrail ordusunun açıklaması üzerine açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, "Hasan Nasrallah yaşıyor ve güvende" ifadelerine yer verildi. Öte yandan Lübnan​ kaynakları da Hasan Nasrallah'ın hayatta olduğunu ileri sürdü.

Son dakika | İsrail'in Lübnan'a hava saldırıları sürüyor! Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü - 2. Resim


28.09.2024 11:05

İSRAİL ORDUSUNDAN NASRALLAH AÇIKLAMASI

İsrail ordusu, Beyrut'a düzenledikleri hava saldırısında Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü açıkladı. 

Beyrut yanıyor: İsrail hava saldırılarına devam ediyor! Lübnanlılar geceyi sokakta geçirdi - 1. Resim


28.09.2024 08:35

BEYRUT'A YENİDEN HAVA SALDIRISI

İsrail savaş uçakları, başkent Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesini bir dizi hava saldırısıyla hedef aldı. Saldırı sonucu Dahiye'nin farklı bölgelerinden dumanlar yükseldi.

Beyrut yanıyor: İsrail hava saldırılarına devam ediyor! Lübnanlılar geceyi sokakta geçirdi - 1. Resim


28.09.2024 07:20

"NASRALLAH ÖLDÜ" İDDİALARI

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği son saldırılarda hedef aldığını bildirdiği Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın akıbeti yerel basında tartışılıyor.

İsrail Kanal 12 televizyonunun haberinde, Tel Aviv yönetiminin, Nasrallah'ın saldırıya uğrayan sığınakta olduğunu ve oradan sağ çıkmasının zor olduğunu düşündüğü, saldırıda yaralanmış olabileceğinin tahmin edildiği öne sürüldü. İsrail ordu radyosuna konuşan bir kaynak ise "saldırının düzenlendiği noktada bulunan birisinin sağ çıkmasının zor olduğunu" iddia etti. 

İsrail merkezli internet sitesi Walla'ya konuşan kaynak da "Nasrallah'ın burada bulunduğuna ilişkin işaretlerin arttığını ve buradan kurtulmasının zor olduğunu" savundu. 

Beyrut yanıyor: İsrail hava saldırılarına devam ediyor! Lübnanlılar geceyi sokakta geçirdi - 2. Resim


28.09.2024 05:38

GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİLER

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinin çeşitli noktalarındaki binalara 40’tan fazla saldırı düzenledi. Ülkenin güneyiyle, başkentin güneyindeki Dahiye bölgesinden kuzeye doğru yoğun göç sürerken evlerini terk edip güvenli bölge arayışına giren çok sayıda Lübnanlı Beyrut sokaklarında geceledi.

Beyrut yanıyor: İsrail hava saldırılarına devam ediyor! Lübnanlılar geceyi sokakta geçirdi - 2. Resim


28.09.2024 04:00

İSRAİL'DEN BEYRUT SAKİNLERİNE "500" METRE AÇIKLAMASI

İsrail, Lübnan​'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesinde bazı binaları vuracağı tehdidinde bulunarak, o muhitte oturanların derhal bölgeyi terk etmelerini istedi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Beyrut'un güneyindeki yer alan Burc el-Baracine Mahallesi'ndeki el-Emir Okulu önündeki binanın vurulacağına işaret etti.

Binada ve yakınlarındaki binalarda oturan vatandaşların bölgeyi derhal terk etmelerini isteyen Adraee, "Sizler, Hizbullah'ın çıkarlarına yakın olmanız hasebiyle binaları derhal terk ederek bölgeden en az 500 metre uzaklaşmalısınız." ifadelerini kullandı.

Beyrut yanıyor: İsrail hava saldırılarına devam ediyor! Lübnanlılar geceyi sokakta geçirdi - 3. Resim


28.09.2024 02:09

HİZBULLAH'IN KALESİ DAHİYE'YE BOMBA YAĞIYOR

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesine şiddetli saldırılar düzenliyor. İsrail ordusu, Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın güçlü olduğu Dahiye bölgesinde yer alan el-Leyleki ve el-Hadas mahallelerini bir saati aşkın süredir hava saldırılarıyla hedef alıyor.

Dahiye bölgesindeki binaları hedef alan İsrail hava saldırılarının sesleri, Beyrut'un birçok bölgesinden duyuluyor.

Hizbullah'a yakın el-Meyadin televizyonunun haberine göre, İsrail ordusu, Dahiye bölgesinde Leyleki ve Hadas mahallelerinde yer alan yerleşim binalarını bombaladı.

İsrail'in iddia ettiği gibi binaların Hizbullah'ın silahlarını barındıran binalar olmadığı savunulan haberde, Leyleki Mahallesi'nde şu ana kadar vurulan binalarda can kaybının olmadığına işaret edildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Hizbullah'a ait stratejik binaları hedef alacağız. Hizbullah'ın merkezi karargahına yönelik saldırının sonuçlarını hala inceliyoruz, saldırımız hassas bir operasyondu." demişti.

Kaynak: tgrthaber.com, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet28 Eylül 2024 09:55

Bu kadar gerilim hiç iyi değil be Allah akıl fikir versin böyle şeylerin olmaması lazım

Sonraki Haber Yükleniyor...