Tgrt Haber

Biden, Polonya'dan Rusya'ya yüklendi

18 Mart 2014 16:37
Biden, Polonya'dan Rusya'ya yüklendi

Polonya'da bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Rusya'nın Kırım topraklarına el koyduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Polonya Başbakanı Donald Tusk ile gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Biden, Rusya'nın Kırım üzerindeki eylemini kınayarak, bu durumu ‘Kırım topraklarını ele geçirmek' olarak adlandırdı. Biden açıklamasında ayrıca, “Rusya Kırım topraklarını elde etmek konusunda kendini haklı çıkarmak için çeşitli argümanlar sundu. Fakat dünya Rusya'nın bu yaptığının hata olduğunu fark etti ve bu durumu reddetti” dedi. Rusya'nın Kırım topraklarını ilhak etmesi sonrası ülkeyi daha fazla yaptırımın da beklediğini kaydeden Biden, ABD'nin Rusya'ya karşı daha fazla yaptırım uygulayacağını ifade etti. Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı saldırı düzenlediğini de kaydeden Biden Rusya'nın bu hareketi ile birçok dünya ülkesi tarafından kınandığını belirtti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...