Tgrt Haber

Biden'a felaketin yaşandığı Hawaii'de küfürlü protesto

22 Ağustos 2023 06:26 - Güncelleme : 22 Ağustos 2023 06:34
Biden'a felaketin yaşandığı Hawaii'de küfürlü protesto

ABD Başkanı Biden, Hawaii'de 8 Ağustos'ta başlayan ve 114 kişinin öldüğü orman yangınları sonrası bölgeyi 13 gün sonra  ziyaret etti. Ancak felakete duyarsız kalmakla suçlanan Biden halkın küfürlü protestolarından kurtulamadı.

Hawaii​ Adaları’nda meydana gelen orman yangını​ felaketine duyarsız kalmakla suçlanan ABD Başkanı Joe Biden​, bölgeyi tam 13 gün sonra ziyaret ederek afetzedelerle bir araya geldi.

Biden, eşi Jill Biden ile birlikte felaketin en çok etkilediği Maui adasını ziyaret etti. Ziyareti sırasında bölgeyi helikopterle dolaşan ve sokaklarda gezen Başkan Biden yaşanan yıkımı yerinde inceledi. Biden çiftine bölgeyi gezdikleri süre boyunca Hawaii Valisi Josh Green ve eşi Jaime Green eşlik etti.

Bölgedeki ekiplerden çalışmaların gidişatı hakkında bilgi alan Biden çifti ayrıca adalı bir grup yaşlı tarafından ziyaretleri dolayısıyla kutsandı.

YARDIM SÖZÜ VERDİ

Ardından basının karşısına geçen Başkan Joe Biden,  Amerikan ulusunun Hawaii'deki afetzedelerle birlikte yas tuttuğunu belirtti.  Biden, ABD tarihinde yüzyıldan uzun bir süredir ilk defa yaşanan böylesi ölümcül orman yangınlarında yaraların sarılabilmesi için federal hükümetin gerektiğince yardım edeceği sözünü verdi.

Ayrıca bölgede yapılacak yeniden inşa sürecinin "Maui halkının istediği şekilde" yapılacağını belirten Biden, hükümetinin, bölge halkının kültürüne, geleneklerine ve kutsal alanlarına saygı göstereceğine dikkat çekti.

"HİÇBİR ŞEY YAPMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER"

Öte yandan Joe Biden'ın araç konvoyu adada yol aldığı sırada bir grup vatandaşın protestosuna maruz kaldı. Pankartlar hazırlayarak adaya daha fazla yardım talep eden gruptaki bazı vatandaşların, kendisine bağırarak "Hiçbir şey yapmadığın için teşekkürler" dedikleri ve birkaç kişinin ise küfrettiği görüldü.

114 ÖLÜM, 850 KAYIP!

ABD'nin Hawaii Adaları'nda 8 Ağustos günü çıkan orman yangınlarında son bilançoya göre 114 kişi hayatını kaybetti, en az 850 kişi de kayboldu. Bölgede büyük tahribata yol açan felaket nedeniyle çoğunluğu ev olan 2 bin 200 yapı ve bazı tarihi alanlar yok oldu. Yangınların neden olduğu maddi hasarın yaklaşık 6 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...