Tgrt Haber

Gizli belge skandalında ikinci perde! Biden’ın başkan yardımcılığından kalma yeni belgeler bulundu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Ocak 2023 08:11 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 08:19
Gizli belge skandalında ikinci perde! Biden’ın başkan yardımcılığından kalma yeni belgeler bulundu

ABD Başkanı Joe Biden’ın 2009-2017 yılları arasında başkan yardımcılığı yaptığı dönemden kalma yeni bir dizi devlete ait ‘gizli belgelerin’ bulunduğu ifade edildi. ABD’de yayınlanan haberde Beyaz Saray’ın konuya ilişkin sorulara cevap vermediği belirtilirken Adalet Bakanlığı’nın da herhangi bir yorum yapmadığı aktarıldı.

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın evinden çıkan gizli belgeleri eleştirdiği cümleler hafızalardaki tazeliğini korurken bu durum bu sefer Biden’ın başına geldi. Geçtiğimiz günlerde Biden’ın danışmalarından Richard Sauber, Biden’ın eski kişisel ofisinde 2009-2017 yılları arasında başkan yardımcılığı yaptığı dönemden kalma ‘gizli bilgiler içeren az sayıda belgenin’ bulunduğunu ifade etti. Bu belgelerin 2 Kasım 2022’de ‘kilitli bir dolapta’ bulunduğunu söyleyen Sauber, belgeler buunur bulunmaz Beyaz Saray ve devletin ulusal arşivlerler ilgili kurumlarıyla iletişime geçtiğini açıkladı.

BIDEN: ŞAŞIRDIM, İÇERİĞİNİ BİLMİYORUM

Söz konusu ‘gizli belgelerin’ ortaya çıkması ile Cumhuriyetçiler​ eleştirilerini Biden’a yöneltti. Trump’a yönelik söyledikleri sözleri hatırlatan Cumhuriyetçiler, ABD Başkanı Biden’dan açıklama bekledi. Meksika ziyaretinde açıklamalarda bulunan Biden​ söz konusu gizli belgelerin ofisinde çıktığını duyduğunda ‘şaşırdığını’ ifade ederek belgelerin içeriği hakkında bilgi sahibi olmadığını dile getirdi. Çıkan belgelerin Adalet Bakanlığı tarafından incelemesi devam ettiği öğrenildi.

SKANDALDA İKİNCİ PERDE

Yaşanan olay ABD basınında büyük yankı uyandırırken skandalda ikinci perde gündeme bomba gibi düştü. NBC News'ün "konuya aşina bir kaynağa" dayandırdığı haberinde, Biden'ın 2009-2017 yılları arasında başkan yardımcılığı yaptığı dönemden kalma yeni bir dizi devlete ait "gizli belgelerin" daha bulunduğu aktarıldı.

BEYAZ SARAY SESSİZ KALDI

Yeni belgelerin bu kez farklı bir yerde bulunduğu kaydedilen haberde, 2 Kasım 2022'de Washington'daki Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezi'ndeki ofisinde "gizli belgelerin" bulunmasından beri Biden'ın ekibinin farklı yerleri de aramaya başladıkları kaydedildi. Haberde, Beyaz Saray'ın konuya ilişkin soruya cevap vermediği belirtilirken, Adalet Bakanlığı'nın da herhangi bir yorum yapmadığı aktarıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...