Tgrt Haber

Biden’ın ‘kasap’ sözlerine Moskova’dan sert cevap: Tedavi ol

26 Mart 2022 22:04 - Güncelleme : 26 Mart 2022 22:08
Biden’ın ‘kasap’ sözlerine Moskova’dan sert cevap: Tedavi ol

Polonya’nın başkenti Varşova’da incelemelerde bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Ukraynalı mültecileri ziyaret etti. Biden ziyareti sırasında mültecilerin Putin hakkında ne düşündüğü sorusuna “O bir kasap” ifadelerini kullandı. Biden’ın bu açıklamasına Moskova yönetiminden sert tepki geldi. Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Başkanı Vyaçeslav Volodin, “Biden belki de hastadır, tedavi olsa iyi olur.” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden NATO toplantısı sonrası Polonya’ya gitti. Polonya’da başkent Varşova’da incelemelerde ve temaslarda bulunan Biden, Ukraynalı mültecilerin olduğu alanı ziyaret etti. Ukraynalı mültecilerin Putin hakkında ne düşündüğünü sorması üzerine Biden, “O bir kasap” nitelemesini yaptı. Mültecilerle yaptığı temaslardan sonra gazetecilere konuşan Biden, “İnsan ruhunun derinliği ve gücü beni her zaman şaşırtıyor. O çocukların her biri, 'Babam, dedem ya da dışarıda savaşan erkek kardeşim için dua et' anlamında bir şeyler söyledi.” dedi.

“BIDEN TEDAVİ OLMALI”

Biden’ın açıklamalarına Moskova yönetiminden sert tepki geldi. . Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Başkanı Vyaçeslav Volodin yaptığı yazılı açıklamada, sadece hasta veya zayıf bir insanın Biden gibi davranabileceğini söyledi. Biden’ın tavrı hakkında psikologların inceleme yapması gerektiğini ifade eden Volodin, “ABD vatandaşları başkanlarından utanç duymalı. Biden belki de hastadır, tedavi olsa iyi olur. O mutsuz bir adam.” yorumunu yaptı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...