Tgrt Haber

Bild'den dikkat çeken Türkiye iddiası: Ankara ve Atina arasında yeni anlaşma

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Bild
16 Temmuz 2023 11:46 - Güncelleme : 16 Temmuz 2023 12:28
Bild'den dikkat çeken Türkiye iddiası: Ankara ve Atina arasında yeni anlaşma

Alman gazetesi Bild, NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunan Başbakanı Miçotakis arasındaki görüşmeye ilişkin dikkat çekici bir habere imza attı. Haberde iki ülke arasında göçmen krizi konusunda yapılan ve Avrupa'nın geleceğini de etkileyecek anlaşmanın detayları paylaşıldı.

Litvanya'nın başkenti Vilnius​'ta geçtiğimiz hafta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi​'nde Türkiye​'nin ortaya koyduğu diplomatik manevların yankıları sürüyor. Batı meydası bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın Yunanistan​ Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile gerçekleştirdiği ikili görüşmeyi odağına alan dikkat çekici bir analiz habere imza attı.

YARIM SAATLİK GÖRÜŞME 1 SAATİ AŞTI

Alman Bild gazetesi, Atina ve Ankara arsındaki gergin ilişkiye dikkat çektiği haberinde zirvede diplomatları şaşırtan bir gelişme yaşandığını belirterek ilginç bilgilere yer verdi. Haberde "Çarşamba günü Vilnius'taki NATO zirvesinde diplomatlar şaşkına döndü: Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha uzun bir sükunete ve bir iletişim kanalının kurulmasına yol açan siyasi bir anlaşmaya vardılar. İki isim ve heyetleri arasındaki görüşmenin yarım saatten fazla sürmemesi gerekiyordu, ancak bir saat beş dakika sürdü" ifadelerine yer verildi.

6 Şubat'ta meydna gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketine dikkat çekilerek, "Bir felaket her şeyi değiştirdi" yorumuna yer verilen haberde Bild, şu ifadeleri kullandı: "Atina hemen yardım teklifinde bulundu ve her düzeyde dayanışma açıklamaları yapıldı: Yunanistan Cumhurbaşkanı, hükümet, siyasi partiler, sendikalar ve her türlü sivil toplum kuruluşu yardım etme isteklerini dile getirdiler. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkiye'yi ziyaret eden ilk üst düzey Avrupalı ​​yetkili oldu. Mevlüt Çavuşoğlu Yunan mevkidaşını kucaklayarak karşıladı."

Bild, NATO Zirvesi'nde gerçekleşen Erdoğan ile Miçotakis arasındaki görüşmenin detaylarını haberleştirdi.

"RESMEN İMZALANDI"

İki ülke arasındaki normalleşen ilişkilerin tüm Avrupayı etkilediğine vurgu yapan gazete, "Eski düşmanlar arasındaki ani aşk artık iki ülkenin liderleri tarafından resmen imzalandı ve bu yeni dönem sadece iki ülkeyi değil tüm Avrupa'yı etkiliyor. Bunun nedeni göç Krizi." yorumunda bulundu.

Türk Sahil Güvenliği'nin önemine vurgu yapan Bild, Türkiye'nin göç krizinde Yunanistan ile iş birliğini artırdığını belirterek "İyi niyet o kadar ileri gitti ki, Türk sahil güvenliği düzinelerce tekneyi Yunan sularına ulaşmadan önce durdururken, insanlar Batı Trakya sınırlarına geri götürüldü" dedi.

Aynı haberde "Resmi rakamlara göre 1 Haziran'dan 12 Temmuz'a kadar 4 bin 291 göçmen taşıyan 166 teknenin Avrupa'ya girişi engellendi. Aynı zamanda, Türk güçleri tarafından Meriç Nehri sınırındaki birkaç adada yüzlerce kişi tutuklandı. Sadece bir vakada 330 kişinin iade edildiği bildirildi" ifadelerine yer verildi.

Haberde, Yunan hükümetinin eski ulusal güvenlik danışmanı Alexandros Diakopoulos'un "Türkiye'nin iyi niyeti çok yardımcı oluyor" ifadelerinin de altı çizildi.

Kaynak: Bild

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...