Tgrt Haber

Bile bile uçağını düşüren fenomenin cezası kesildi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Euronews
05 Aralık 2023 12:48 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 13:09

Bile bile uçak düşüren sosyal medya fenomeni Trevor Jacob'ın cezası belli oldu. Federal savcıların kararını Youtuber Jacob da doğru bulduğunu söyledi.

Youtuber Trevor Jacob, 2021 yılının Aralık ayında, ölümcül bir kazaya davetiye çıkardı. Sırf sosyal medyada izlenme uğruna göz göre göre uçak düşüren Jacob, elinde selfie çubuğuyla uçaktan atladığı ve paraşütle yere indiği anların görüntülerini paylaştı. Uçak kalkıştan 35 dakika sonra yere çakıldı. Fenomen Jacob'ın yüklediği videoyu Youtube​'da milyonlarca kişi izledi, hakkında açılan soruşturmanın ardından fenomenin cezası kesildi.

Kaliforniya​'daki federal savcılar Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Jacob'un "Büyük olasılıkla bu suçu kendisi için sosyal medya ve haber kapsamı oluşturmak ve mali kazanç elde etmek için işlediğini" söyledi. Savcılar, "Bununla birlikte, bu tür 'cüretkar' davranışlara hoşgörü gösterilemez" diye eklediler. Jacob ise yaptığı açıklamada cezayı doğru karar olarak nitelendirdi.

Bile bile uçağını düşüren fenomenin cezası kesildi

''UÇAĞIMI DÜŞÜRDÜM''

ABD Kaliforniya Merkez Bölge Savcılığı, Jacob'un "Hedefine ulaşmayı planlamadığını, bunun yerine uçuş sırasında uçağından atlamayı planladığını ve yere paraşütle atladığını ve uçağının alçalıp düştüğünü videoya çekmeyi planladığını" söyledi.

Uçak kalkıştan 35 dakika sonra Los Padres Ulusal Ormanı'na düştü. Jacob olay yerine gitti ve görüntüleri kurtardı. Savcılar, daha sonra 23 Aralık'ta bir cüzdan şirketinin tanıtımını içeren "Uçağımı düşürdüm" başlıklı videoyu YouTube'a yüklendiğini söyledi.

Bile bile uçağını düşüren fenomenin cezası kesildi

Bazı izleyiciler, Jacob'ın zaten paraşüt​ taktığını ve uçağı güvenli bir şekilde indirmek için herhangi bir girişimde bulunmadığını belirterek, kazaya şüpheyle yaklaştı.

Kaynak: Euronews

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...