Tgrt Haber

Bill Gates'ten koronavirüs ve çip komplo teorilerine cevap

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Ocak 2024 08:56 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 09:05
Bill Gates'ten koronavirüs ve çip komplo teorilerine cevap

Dünyanın en zenginlerinden biri olan Bill Gates, hakkında ortaya atılan koronavirüs salgını ve çip yerleştirme gibi komplo teorilerine cevap verdi.

Microsoft​'un kurucu ortaklarından biri olan ve dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates​, koronavirüs​ salgını döneminde hakkındaki komplo teorileri ile sık sık gündeme gelmişti. Bazıları Gates'in koronavirüs salgınını oluşturduğu iddia ederken bazıları ise Covid-19​ aşısı ile Gates'in insanlara çip yerleştirdiğini öne sürmüştü. Gates, koronavirüs salgınının patlak verdiği dönemde ortaya atılan komplo teorileri ile açıklamalarda bulundu. 

Hakkındaki iddialara katıldığı podcast yayınında cevap veren Gates, "Genel olarak şikayet edecek bir durumum yok. Fakat bazen sokakta yürürken birileri geliyor ve bu başıma birkaç kez geldi, beni Covid-19'dan kar elde etmekle suçladı ve benim onları takip ettiğimi öne sürdü" ifadelerini kullandı.

Bill Gates'ten koronavirüs ve çip komplo teorilerine cevap

"GERÇEKTEN ZAMANIMI BÖYLE Mİ GEÇİRİYORUM?"

Ortaya atılan iddiaları komik bulduğunu söyleyen Gates, "Yani gerçekten zamanımı böyle mi geçiriyorum? Sizi takip ederek. Küresel olarak bakınca bu salgından kar elde etmem ya da bundan faydalanmam tamamen beklenmedikti. Aklıma böyle bir şey gelmezdi" dedi.  

Bill Gates'ten koronavirüs ve çip komplo teorilerine cevap

"Microsoft'un başında olunca insanlar sizi seviyor ya da sizden nefret ediyor. Fakat bazı görüşler çok aşırı. Fakat pandeminin azalmasıyla bu komplo teorileri de azaldı" diyen Gates, zaman zaman hakkındaki söylentilerin yeniden ortaya çıktığını dile getirdi.

"SITMA VAKASI ÇIKTI, YİNE BENİ SUÇLADILAR"

ABD'de çıkan sıtma vakaları için de kendisinin suçlandığını belirten Gates, son dönemde ABD'de tarla satın almasıyla ilgili olarak da, "Aldığım tarlaların yüzölçümünün insanlığın beslenmesine çok büyük bir etkisi yok" diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...