Tgrt Haber

Bir yanda şiddetli yağışlar bir yanda sıcaklık: 500 bin ev elektriksiz kaldı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Haziran 2022 09:27 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 09:48
Bir yanda şiddetli yağışlar bir yanda sıcaklık: 500 bin ev elektriksiz kaldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde etkili olan şiddetli yağışlar ve sıcaklık hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ülkedeki fırtınalar nedeniyle 500 bin ev elektriksiz kaldı, yüksek sıcaklıklar ise 100 bin kişiyi etkiledi.

ABD'nin Wisconsin​ Milwaukee şehrinde, şiddetli yağışar nedeniyle meydana gelen sele kapılan 11 yaşında bir çocuk​ 2 yetişkin drenaj kanalında kayboldu. Polis aynı aileden olduğunu düşündükleri 3 kişiyi arama çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.  Illinois, Indiana, Michigan ve Ohio eyaletlerinde de seller meydana geldi. Birçok yolda sen nedeniyle hasar meydana geldi, yollar trafiğe kapatıldı. Fırtınalar nedeniyle ağaç ve direklerin devrildiği ülkede 500 bin ev elektriksiz kaldı.

Yellowstone Ulusal Parkı'na sel​ nedeniyle giriş ve çıkışlar kapatıldı. Parka giden Montana ve Wyoming'deki yol ve köprülerin şiddetli yağışların yanı sıra aniden eriyen karlar yüzünden kullanılamaz hale geldi. Park civarında yaşayan, parkı ziyarete gelen turistler ise bölgede mahsur kaldı.

Bir yanda şiddetli yağışlar bir yanda sıcaklık: 500 bin ev elektriksiz kaldı

1918'DEKİ TAŞKIN SEVİYESİ REKORU KIRILDI

Ulusal Hava Durumu Servisi, Corwin Springs'teki Yellowstone Nehri'nde 1918'de kayda geçen 3,5 metrelik taşkın seviyesi rekorunun dün 4,2 metreyle kırıldığı belirtildi. Parkta mahsur kalan turistler ve Amerikalılar helikopterlerle tahliye edilirken ABD medyasına yansıyan görüntülerde çok sayıda ev ile köprünün sel ve çamur kayması nedeniyle yıkıldığı görüldü.

Yetkililer şu ana kadar can kaybı veya yaralanmanın bildirilmediğini, hasar gören yolların açılması için çalışmaların ise devam ettiğini bildirdi.

Bir yanda şiddetli yağışlar bir yanda sıcaklık: 500 bin ev elektriksiz kaldı

100 MİLYON KİŞİYİ ETKİLEYEN SICAK HAVA DALGASI

Birçok eyaletin şiddetli yağışlarla mücadele ettiği ABD'nin Meksika Körfezi'nden Chicago'ya kadarki orta kesimleri de mevsim normalleri üzerinde seyreden aşırı sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya.

Yetkililer, yer yer 45 santigrat dereceyi bulacağını belirttikleri, yaklaşık 100 milyon nüfusu etkileyecek sıcak hava dalgası nedeniyle zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu.

Doğuya doğru ilerleyen sıcak hava dalgasının gelecek hafta boyunca etkisini sürdüreceğinin altı çizilirken ülkenin batısındaki California ve New Mexico eyaletlerinde de kuru ve sıcak havalar nedeniyle çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...