Tgrt Haber

Bir ülkede daha 'Rusya tedirginliği' var: Savaşa hazırlıklı olmalıyız

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Aralık 2023 09:09 - Güncelleme : 29 Aralık 2023 09:09
Bir ülkede daha 'Rusya tedirginliği' var: Savaşa hazırlıklı olmalıyız

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi yaklaşık 2 senedir devam ederken Hollanda'da da 'Rusya tedirginliği' olduğu ortaya çıktı. Hollanda Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Martin Wijnen, ''Rusya ile savaşa hazırlıklı olmalıyız'' dedi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in emriyle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi şiddetli çatışmalarla devam ederken başka ülkelerde de 'Rusya tedirginliği' oluştu. Finlandiya​ ve İsveç'in Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından NATO​'ya girmek istemesindeki tedirginlik Hollanda'da 'savaşa hazır olmalıyız' olarak yansıdı. 

Hollanda Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Wijnen, Hollanda'da yayın yapan De Telegraaf gazetesine orduya ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu açıklamasında, "Rusya ile savaşa hazırlıklı olmalıyız." ifadesini kullandı.

Hollanda'nın Rusya ile çatışmaya daha hazırlıklı olması gerektiğini belirten Wijnen, bunun "herkesin miğfer takmaya" başlayacağı anlamına gelmediğini ancak ülkesinin, Rusya'ya sınırı olan ve halkının savaşa çok daha hazırlıklı olduğu İsveç, Finlandiya ve Baltık ülkeleri örneğini takip etmesi gerektiğini vurguladı. 

Wijnen, "Hollanda'nın, işler ters gittiğinde tüm toplumun hazır olması gerektiğini öğrenmesi gerekiyor." diye konuştu.

"RUSYA'NIN ANLADIĞI TEK DİL VAR, GÜÇLÜ ORDU''

Hollanda'nın Rusya'ya 1500 kilometre mesafede olduğu için güvenliği garanti altındaymış gibi düşünmemesi gerektiğini kaydeden Wijnen, "Rusya'nın anladığı tek bir dil var, o da güçlü bir ordu." değerlendirmesinde bulundu.

Wijnen, bu kapsamda Savunma Bakanlığındaki personel açığının giderilmesinin elzem olduğunu ifade etti.

Görevini 1 Ocak'ta devredecek olan Wijnen, 2021'den bu yana Hollanda Kara Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...