Tgrt Haber

Birleşik Krallık'tan 'Rusya ile savaşa hazır olun' çağrısı

26 Ocak 2024 09:22 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 16:35
Birleşik Krallık'tan 'Rusya ile savaşa hazır olun' çağrısı

Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Patrick Sanders'ten dikkat çeken bir uyarı geldi. Sanders, Rusya ile olası savaş durumuna karşı sivillerin silahlandırılması ve eğitilmesi çağrısında bulundu. 

Almanya​ ve İsveç​'in ardından Birleşik Krallık​'tan da Rusya​ ile savaşa hazırlık çağrısı geldi. Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Patrick Sanders, olası bir savaş durumuna karşı sivillerin silahlandırılması ve eğitilmesi gerektiğini söyledi.

Sanders, Uluslararası Zırhlı Araçlar Konferansı'nda yaptığı konuşma sırasında Birleşik Krallık ordusunun 76 bin olan asker sayısını 3 yıl içinde 120 bine çıkarılması gerektiğini fakat bu sayının da yeterli olmayacağını söyledi. Sander, 'vatandaş ordusu' kurulması gerektiğinin de altını çizdi.

İSVEÇ VE ALMANYA'YI ÖRNEK GÖSTERDİ

Ukrayna örneğini veren Sanders, düzenli orduların savaşı başlattığını fakat sivillerden oluşan orduların savaşın kazandığını belirtti. İsveç'in de savaşa hazırlık adımlarını takip etmenin önemine değinen Sanders, İsveçli yetkililerin olası bir savaşa karşı tüm vatandaşları hazır olmaya çağırdığını hatırlattı. 

Birleşik Krallık'tan 'Rusya ile savaşa hazır olun' çağrısı
Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Patrick Sanders

Sanders, Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius'un da Rusya ile savaşa hazır olunması gerektiği yönündeki açıklamalarına da atıfta bulundu.

BAŞBAKANLIK OFİSİNDEN TEPKİ

Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Sanders'in açıklamaları ülkede büyük yankı uyandırırken Başbakan Rishi Sunak'ın ofisi de konuya ilişkin açıklamada bulunarak, şu ifadelere yer verdi:

"Britanya ordusu gönüllü bir güç olma geleneğine sahip ve bunu değiştirmeyi düşünmüyoruz. Varsayımsal savaşlar hakkında konuşmak faydalı değil."

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...