Tgrt Haber

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Vladimir Putin'i özel hayatıyla vurdu! Dünya bu sözleri konuştu

08 Mart 2022 10:35 - Güncelleme : 08 Mart 2022 11:12
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın anlattıkları, dünya gündemine oturdu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 13. gününde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i özel hayatıyla vurdu. Blinken'in sözleri dünya gündemine damga vurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın anlattıkları, dünya gündemine oturdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri emriyle başlayan Ukrayna'nın işgalinde 13. günde girildi. Birçok ülke Rusya'yı kınayıp yaptırımlar uygularken ABD bu kez direk olarak Putin'i hedef aldı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İkinci Dünya Savaşı sırasında Putin'in bir yaşındaki erkek kardeşinin öldüğünü hatırlattı ve ''Savaşı durdur'' çağrısında bulundu. 

Ailesini ve ilişkilerini kameralardan her daim uzak tutmaya çalışan Vladimir Putin hakkında birçok şey yazılıp çizilse de Putin her zaman saklı tutmaya çalıştı, bu konular hakkında da yorum yapmaktan kaçındı. Fakat ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Putin'i özeliyle vurdu ve 1 yaşındaki kardeşi Viktor'un henüz 900 günlük iken Leningrad sırasında öldüğünü hatırlattı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Vladimir Putin'i özel hayatıyla vurdu! Dünya bu sözleri konuştu

''PUTİN'İN ERKEK KARDEŞİ DE DAHİL...''

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında sivillerin hedef alındığının belirtilmesinin ardından Blinken, Letonya'nın başkenti Riga'ya yaptığı ziyaret sırasında, "Her Rus, İkinci Dünya Savaşı sırasında, Leningrad halkının sistematik olarak aç bırakıldığını ve zulme uğradığını bilir." diye sözlerine başlayan Dışişleri Bakanı, "Bu kuşatma, bir yaşındaki erkek kardeşi hayatını kaybeden Başkan Putin'inki de dahil olmak üzere milyonlarca Rus ailesini etkiledi" dedi.

Putin'in ailesine atıf yaparak konuşmaya devam eden Blinken, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi Rusya, Mariupol gibi şehirleri aç bırakıyor. Bu utanç verici. Rus güçlerinin aralıksız bombardımanını sürdürdüğü güneydeki liman kenti Mariupol'da yüz binlerce insan aç ve susuz kaldı. Birleşmiş Milletler, aileler için güvenli geçişler talep ediyor. Ancak, ateşkes sağlamak için önceki iki çaba başarısız oldu ve Rus birlikler insanların ülkeyi terk etmesini engelledi." 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Demir Meral 8 Mart 2022 14:30

Amerika yılardır Suriye Afrika bir sürü yerde işgal edince birşey olmuyor da Putin savaşınca mı oluyor suç.bu Putin'i haklı bulduğum için değil

Sonraki Haber Yükleniyor...