Tgrt Haber

Blinken'dan ateşkes mesajı: En büyük gayem insani arayı uzatmak

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
30 Kasım 2023 23:19 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 23:54
Blinken'dan ateşkes mesajı: En büyük gayem insani arayı uzatmak

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 7 Ekim'den bu yana süren İsrail-Filistin arasındaki Tel Aviv'de açıklamalarda bulundu. Kalıcı ateşkesi desteklemediğini söyleyen ABD Dışişleri Bakanı, "En büyük amacım arayı uzatmak" dedi. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken​, 7 Ekim'den bu yana 4. kez gittiği İsrail'de Netanyahu​ ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Blinken, Gazze​'de ateşkesi desteklemediklerini bildirdi. 

"En büyük amacım arayı uzatmak" diyen Blinken, 7 günlük "insani ara"nın 8, 9, 10'a ve ötesine uzatılmasını görmek istediklerini açıklayarak, kalıcı ateşkesi desteklemediklerini söyledi. Blinken, kalan tüm rehinelerin kurtarılması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın açıklamaları şu şekilde:

''Gazze'ye insani yardım seviyesinin artırılmasına yardımcı olduk ama bu yeterli değil. En büyük amacım Gazze'deki insani arayı uzatmak. Tüm rehineler evine dönene kadar çalışmayı bırakmayacağız. İsrail, Hamas​'ın oluşturduğu tehdidi etkisiz hale getirirken savaş yasalarına uymalı.''

BEYAZ SARAY DA KALICI ATEŞKESE 'HAYIR' DEDİ

Beyaz Saray'dan da yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemediklerini duyurdu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, 7 günlük "insani ara"nın 8, 9, 10'a ve ötesine uzatılmasını görmek istedikleri ifade edildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında, İsrail ile Hamas arasında çatışmalara "insani ara" verilmesine ilişkin konuştu. Kirby, Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemediklerini ancak "insani ara"nın uzatılmasını görmek istediklerini belirtti.

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...