Tgrt Haber

İsveç kararı sonrası Bloomberg'den skandal Erdoğan çağrısı: Baskı yapılıp, dışlanmalı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Bloomberg
25 Ocak 2023 16:25 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 17:24
İsveç kararı sonrası Bloomberg'den skandal Erdoğan çağrısı: Baskı yapılıp, dışlanmalı

İsveç'te aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleştirdiği alçak eylem sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşağılık eylemlere göz yuman İsveç'e NATO kapısını kapatma kararı alındığını açıklamıştı. Türkiye'nin bu kararı sonrası ABD merkezli Bloomberg, hem tepki çeken Türkiye analizine imza attı hem de NATO'ya Erdoğan için skandal bir çağrıda bulundu.

İsveç​'te eli kanlı terör örgütü PKK​ sempatizanlarının Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ı hedef alan alçak eylemlerinin ardından İslam düşmanı ve Danimarkalı ırkçı parti lideri Rasmus Paludan​, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde alçak bir eyleme imza atması bardağı taşıran son damla oldu. Bu alçak eylemlere göz yuman İsveç'e Türkiye'den çok sert tepkiler gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'e NATO​ kapılarının kapatıldığını açıkladı. Türkiye'nin bu kararı sonrası ABD merkezli Bloomberg, hem tepki çeken Türkiye analizine imza attı hem de NATO'ya Erdoğan için skandal bir çağrıda bulundu. 

Bloomberg, Türkiye'nin bu kararıyla birlikte Avrupa'nın güvenliğinin tehlikeye atıldığını öne süren bir yazı yayınladı. İsveç ve Finlandiya'ya sunulan talepler nedeniyle Türkiye'ye 'kafa tutan ülke' benzetmesi yapılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimler öncesi milliyetçi tabandan destek almaya çalıştığı ve geri adım atmadığı belirtildi.

"ABD VE AVRUPA KÖRDÜĞÜMÜ ÇÖZMEK ZORUNDA"

Türkiye'nin inadının Avrupa'nın güvenliğini de tehlikeye attığını öne süren Bloomberg, ABD ve Avrupa'nın bu kördüğümü çözmek zorunda olduğunu yazdı ve şu değerlendirmede bulundu;

'Başkan Joe Biden, Türkiye'nin Kürt terörüyle ilgili endişelerini dile getirme hakkı olsa da bunun bedelinin NATO'yu güçlendirme çabalarını engellemek olmadığını açıkça ortaya koymalı.'

'NATO LİDERLERİ ERDOĞAN'A BASKI YAPMALI'

Türkiye'nin İsveç'ten iade taleplerinin iki ülke arasında çözülmesi ve NATO sürecine dahil edilmemesi gerektiği kaydedilen Bloomberg, NATO liderlerinin 18 Mayıs'tan önce iki ülkenin üyeliğini onaylaması için Erdoğan'a baskı yapması gerektiği savunuldu.

'ERDOĞAN NATO TOPLANTILARINDAN DIŞLANMALI'

Erdoğan direnirse ABD Kongresi'nin Türkiye'ye F-16 satışını durdurarak yanıt vermesi çağrısını da içeren yazıda, Türkiye'nin tatbikatlara katılımının sınırlanması, Erdoğan'ın NATO toplantılarından dışlanması ve hatta Türkiye'nin NATO'dan ihracı seçeneklerinin de masada olması gerektiği kaydedildi.

Kaynak: Bloomberg

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...