Tgrt Haber

BM Genel Sekreteri Guterres, Refah Sınır Kapısı’nda: Su yok, yemek yok, ilaç yok!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Ekim 2023 15:18 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 15:28
BM Genel Sekreteri Guterres, Refah Sınır Kapısı’nda: Su yok, yemek yok, ilaç yok!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, bugün açılması beklenen Refah kapısına geldi. Guterres, “Su yok, yemek yok, ilaç yok, yakıt yok. Gazze’nin hayatta kalması gerekiyor” dedi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, can kaybı da her geçen gün artıyor. Gazze Şeridi'nin Mısır'a açılan tek kapısı olan Refah Sınır Kapısı’nın bugün açılması bekleniyor. Birlemiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres​ de Refah Sınır Kapısı’nın Mısır tarafına geldi.

"AKTİF OLARAK GÖRÜŞÜYORUZ"

Yapılan yardımların mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde teslim edilmesi gerektiğini vurgulayan Guterres, “Kısıtlamaların kaldırılması için tüm taraflarla aktif olarak görüşüyoruz. Böylece nerede ihtiyaç duyuluyorsa bu kamyonlar oraya gidecek. Bu kamyonların en kısa sürede hareket etmesi gerekiyor” diye konuştu.

 Birlemiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de Refah Sınır Kapısı’nın Mısır tarafında geldi.

“SU YOK, YEMEK YOK”

İki milyon insanın korkunç bir şekilde acı çektiğini kaydeden BM​ Genel Sekreteri, “Su yok, yemek yok, ilaç yok, yakıt yok. Gazze’nin hayatta kalması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Kamyonların hazırda beklediğini kaydeden Guterres, “Kamyonlar birçok insan için ölümle yaşam arasındaki fark” şeklinde konuştu.

HAN YUNUS​ KENTİ HEDEFTE

Öte yandan İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 14'üncü gününde de devam ettirdi. İsrail ordusunun Gazze'nin Han Yunus kentine düzenlediği saldırılar sonucu bölgeden dumanlar yükseldi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...