Tgrt Haber

BM'de Ukrayna krizi için acil toplantı

02 May 2014 22:57
BM'de Ukrayna krizi için acil toplantı

Ukrayna krizini çözmek için diplomasi trafiği yoğunlaştı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Rusya’nın isteği üzerine Ukrayna’daki son gelişmeleri değerlendirmek için acil olarak toplandı.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton da krizin çözüm adresinin seçimler ve parlamento olduğunu ifade etti: “Ukrayna, halkın farklı beklentilerinin ve görüşlerinin olduğu çok büyük bir ülke. Bu yüzden de Kiev’in daha ileri gitmeye devam etmesi önemli ve hepimizin bunun sağlanması konusunda birlikte çalışmamız da çok önemli.” Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Bohdan Senyk ise euronews’e yaptığı açıklamada ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların ciddiye alınması gerektiğine dikkat çekti: “Ülkenin doğusunda barış yanlısı protestocular değil ağır silahlara sahip sabotajcılar var. Bu kişiler ya paralı askerler ya da somut hedefleri olan yabancı ülkelerin gerçek temsilcileri.” Ukrayna’da yönetim değişikliğine yol açan gösterilerin merkezi olan Kiev’deki Bağımsızlık Meydanı’nda ise sessizlik hakim. Ülkede erken devlet başkanlığı seçimlerinin 25 Mayıs’ta yapılması öngörülüyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...