Tgrt Haber

BM'den Afganistan mesajı: Taliban ile diyaloga sürmeli 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
26 Eylül 2023 21:35 - Güncelleme : 26 Eylül 2023 21:54
BM'den Afganistan mesajı: Taliban ile diyaloga sürmeli 

Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan Özel Temsilcisi Roza Otunbayeva, Taliban yönetimiyle iletişimin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Otunbayeva, bu yaklaşımın Taliban'ı tanıma anlamına gelmediğini açıklayarak, bölge halkının iklim değişikliği nedeniyle zorlu bir dönemden geçtiğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Afganistan​'ı konu alan bir oturum düzenledi. BM Afganistan Özel Temsilcisi Roza Otunbayeva, oturumda bir konuşma gerçekleştirdi ve Afganistan'ın tarım temelli toplumu olarak, iklim değişikliği​ nedeniyle yaşanan kuraklığın önemli bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.  

"ACİL DESTEK LAZIM" 

Üye ülkelere Afganistan yardım planını desteklemeleri çağrısında bulunan Roza Otunbayeva, yetersiz fonlama sebebiyle birçok insani yardım programının sonlandırıldığını belirterek "Özellikle kış ayları yaklaşırken yardımların acilen artırılması gerek" diye konuştu. 

"DİYALOG ANLAMINA GELMEZ" 

İhlallere rağmen Taliban yönetimiyle diyaloğun yürütülmesine ilişkin eleştirilerin bulunduğuna işaret eden Otunbayeva "Biz Taliban yönetimiyle diyaloğu sürdürmek için angajmana devam edilmesi gerektiğini savunuyoruz. Diyalog, tanıma, söz konusu politikaları kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor. Aksine, diyalogla bu politikaları değiştirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Otunbayeva, taraflar arasındaki güven eksikliğinin problem teşkil ettiğini ancak diyalog kapılarının halen açık olduğunu dile getirdi. Temsilci Roza Otunbayeva "Sıkıntılara rağmen hala bir fırsat var. Diyalog kapılarının kapanmaması ve diyaloğun değişime yol açması için çaba sarf etmeye devam etmeliyiz" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...