Tgrt Haber

BM'den dünyaya Güney Sudan için acil eylem çağrısı: İnsani krizle karşı karşıya

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Ağustos 2023 09:31 - Güncelleme : 02 Ağustos 2023 09:42
BM'den dünyaya Güney Sudan için acil eylem çağrısı: İnsani krizle karşı karşıya

BM'den Güney Sudan'da derinleşen gıda krizinin önüne geçmek için dünyaya acil eylem çağrısı geldi. Güney Sudan'ın ciddi bir insani krizle karşı karşıya kalacağı konusunda uyarılarda bulunuldu.

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı heyetlerin Güney Sudan'a gerçekleştirdikleri üç günlük ziyaretin ardından yapılan ortak yazılı açıklama bölgedeki durumun ne kadar kötü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Aşırı iklim olayları ve altyapı eksikliğinin Güney Sudan halkı üzerindeki yıkıcı bir etkisi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, ülkede derinleşen gıda krizini önlemek için dünyaya acil eylem ve daha fazla yatırım çağrısı yapıldı.

"DÜNYADAKİ  EN YÜKSEK AÇLIK​ SEVİYESİ"

Gıda güvensizliği, iklim sorunları ve güvensizliğe yönelik acil önlem alınmadığı ve yatırım yapılmadığı takdirde Güney Sudan'ın ciddi bir insani krizle karşı karşıya kalacağı konusunda uyarıda bulunan BM​ yetkilileri, "Güney Sudan'daki çatışma, iklim değişikliği​ ve artan maliyetler, dünyadaki en yüksek açıklık seviyelerinden birine neden oluyor" ifadelerine yer verdi.

Sadece yemek dağıtmanın çözüm olmadığının altını çizen Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü Cindy McCain, Güney Sudan halkını umut, fırsat ve ekonomik kalkınma ile güçlendirmeleri gerektiğini kaydetti.

MİLYONLARCA İNSAN YETERSİZ BESLENMEDEN MUZDARİP

BM gıda ajansları temsilcilerinin ziyaretinin, BM'nin 2023 Dünya Gıda Güvenliği ve Beslenme Durumu Raporu'nda Güney Sudan'da 2019'dan bu yana 120 milyondan fazla kişinin kronik yetersiz beslenmeden muzdarip olduğunun tespit edilmesinin ardından gerçekleştiği belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...