Tgrt Haber

BM'den Gazze'ye 'yardım' isyanı: Kırıntılardan başka bir şey değil.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Ekim 2023 09:02 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 10:08
BM'den Gazze'ye 'yardım' isyanı: Kırıntılardan başka bir şey değil.

İsrail ordusunun abluka altına aldığı Gazze'de milyonlarca Filistinli açlık ve susuzlukla savaşıyor. Refah Sınır Kapısı’ndan geçen tırların büyük bir çoğunluğu saldırılardan dolayı ihtiyaç sahiplerine ulaşamıyor... Bu duruma BM de isyan etti.

İsrail-Hamas savaşı 22. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze​'ye yönelik düzenlediği saldırılarda, 3 bin 38'i çocuk olmak üzere 7 bini aşkın Filistinli​ hayatını kaybetti. Dün gece saatlerinde çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye en yoğun bombardıman gerçekleştirildi. İsrail ordusunun saldırıları sonrası Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetleri de kesildi. Gazze'deki 2 milyon kişiden haber alınamazken, tüm dünya ayağa kalktı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​'nun danışmanı Mark Regev ise "Kara operasyonu bittiğinde Gazze çok farklı bir yer olacak" dedi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi sınırına yönelik operasyonun, "resmi bir kara harekatı olmadığını" açıkladı. 

"GAZZE'DE TEMEL HİZMETLER ÇÖKMEK ÜZERE"

En son bu gelişmeler yaşanırken; bölgeye ulaşan yardımlar abluka altındaki yaklaşık 2.3 milyon Filistinli’nin acil ihtiyaçlarını karşılamıyor. Birleşmiş Milletler’e bağlı Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, bu duruma “Gazze’de temel hizmetler çökmek üzere. Kanalizasyonlar sokağa taşıyor” sözleriyle tepki gösterdi.

"GAZZE ÖLÜYOR"

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik topyekün ablukası yüzünden çok daha fazla Filistinli’nin hayatını kaybedeceği uyarısında bulunan Lazzarini, “Gazze’deki insanlar ölüyor. Sadece bombalar ve saldırılarda değil, yakında çok daha fazlası Gazze Şeridi’ne uygulanan kuşatmanın sonuçları yüzünden ölecek. Şu ana kadar Mısır sınırındaki Refah Kapısı’ndan Gazze’ye geçen insani yardım malzemeleri bir umut ışığı. Ancak bu birkaç kamyon, sokaktaki iki milyon insan için hiçbir fark yaratmayacak kırıntılardan başka bir şey değil” ifadelerini kullandı.  

SALGIN HASTALIK RİSKİ

Gazze’de ilaç, gıda ve su stokunun bitmek üzere olduğunu belirten Lazzarini, “Hastalık riski giderek artıyor, bölge büyük bir sağlık krizinin eşiğinde” dedi. Hafta başında İsrail, Hamas’ın askeri amaçlarla kullanacağı gerekçesiyle Gazze’ye yakıt girmesine izin vermemişti.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...