Tgrt Haber

BM'den Suriyelilere 'Sizi asla terk etmeyeceğiz' mesajı

28 Ocak 2016 22:53
BM'den Suriyelilere 'Sizi asla terk etmeyeceğiz' mesajı

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura, yarın başlayacak Cenevre görüşmeleri öncesi Suriye halkına, "Sizi asla terk etmeyeceğiz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız" mesajı gönderdi.

Staffan De Mistura, Birleşmiş Milletler (BM) resmi internet sitesinden de İngilizce ve Arapça yayımlanan video mesajında, Suriye halkına hitap ederek, beş yıldır devam eden savaşı sona erdirmek amacıyla Cenevre'de görüşmelerin başlayacağını söyledi.

Ölüm, işkence, bombalamalara artık son verilmesi gerektiğine dikkati çeken de Mistura, görüşmelere katılacak taraflara, Cenevre-1 ve Cenevre-2 görüşmelerinin başarısız olduğunu hatırlatarak," Bu sefer de başarısız olamayız" çağrısında bulundu.

Suriye'deki krize çözüm bulmanın zamanı geldiğini ifade eden de Mistura, mesajında Suriye halkına "Sizi asla terk etmeyeceğiz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız " dedi.

BM Cenevre Ofisi Sözcüsü Ahmed Fevzi ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla rejim ve muhalefet heyetleri ile ayrı ayrı yürütülecek görüşmelerin erteleneceğine yönelik haberlerin doğru olmadığını ve görüşmelerin yarın başlayacağını söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...