Tgrt Haber

Son dakika! BM'den Rusya'yı kızdıracak karar: Ukrayna'ya savaş tazminatı ödenecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: AA, TGRT Haber
14 Kasım 2022 21:20 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 22:49
Son dakika! BM'den Rusya'yı kızdıracak karar: Ukrayna'ya savaş tazminatı ödenecek

Son dakika haberi: BM Genel Kurulunun Rusya'nın Ukrayna'ya savaş tazminatı ödemesini isteyen kararı kabul edildi.

Rusya​'nın Ukrayna​'yı işgal girişimi 24 Şubat'tan bu yana tüm şiddetiyle devam ediyor. Bölgede ağır kayıplar veren Rusya'nın savunma moduna geçmesini fırsat bilen Ukrayna ordusu büyük bir taaruza geçmiş ve büyük bir direniş göstererek Rus ordusunun kontrolündeki birçok bölgeyi ele geçirmişti. 

ZELENSKİYHERSON​'U ZİYARET ETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de bugün Rus birliklerinin çekildiği Ukrayna’nın Herson kentini ziyaret ederek bölge halkına destek verdi. Herson'un hala çok tehlikeli olduğunu söyleyen Zelenskiy, barış için mesajını da verdi.

Son dakika! BM'den Rusya'yı kızdıracak karar: Ukrayna'ya savaş tazminatı ödenecek

KURULDAN TAZMİNAT ÖDENMESİNE ONAY

Bölgede bu gelişmeler yaşanırken Birleşmiş Milletler​ (BM) Genel Kurulu’nda önemli bir oylama yapıldı. Kurulda, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş tazminatı ödemesi istenen karar 73’e karşı 94 “lehte” oy ile kabul edildi.

KARARIN YASAL OLARAK BAĞLAYICILIĞI YOK

Kararda, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı uluslararası hukuka aykırı eylemlerinden kaynaklanan ve zarar, ölüm veya yaralanmaların tazminine yönelik uluslararası bir mekanizma kurulması çağrısı yapılıyor. BM Genel Kurulunun kararları yasal olarak bağlayıcılık taşımasa da siyasi ağırlığa sahip.

Kaynak: AA, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...