Tgrt Haber

BM'nin önerdiği '5 saatlik ateşkes' başladı

17 Temmuz 2014 11:18
BM'nin önerdiği '5 saatlik ateşkes' başladı

Gazze'ye gerekli insani yardımların ulaştırılması için varılan '5 saatlik ateşkes' başladı.

Gazze'ye gerekli insani yardımların ulaştırılması için varılan "5 saatlik ateşkes" başladı. Birleşmiş Milletlerin (BM) Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için kısa süreli ateşkes önerisinin İsrail ve Hamas tarafından kabul edilmesinin ardından bugün 10.00-15.00 saatleri arasında uygulanacak ateşkes fiilen uygulamaya konuldu. İsrail ordusu, BM'nin önerisi üzerine perşembe günü 10.00 ile 15.00 saatleri arasında saldırıları askıya alma kararı aldıklarını duyurmuş, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de yaptığı yazılı açıklamada, Filistinli direniş gruplarının, BM'nin Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için sabahtan itibaren 5 saat ateşkes ilan edilmesi talebini kabul ettiğini ifade etmişti.
Öte yandan, BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail hükümetinin BM'nin talebine olumlu cevap vermesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Hamas ve diğer Filistinli gruplara insani amaçlı bu ateşkese saygı göstermeleri çağrısında bulundu. Söz konusu durumun Gazze halkının çıkarına olacağına işaret eden Serry, mümkün olan en kısa sürede kalıcı bir ateşkes anlayışına ulaşmanın ve Gazze'deki temel meselelere çözüm üretilmesinin önemini vurguladı.
Serry, BM'nin diğer uluslararası aktörlerle omuz omuza bu konudaki çabaları desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...