Tgrt Haber

BM'nin raporu acı bilançoyu gözler önüne serdi: Ukrayna'da her 10 kişiden 3'ü yardıma muhtaç

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Türkiye Gazetesi
20 Mart 2022 09:29 - Güncelleme : 20 Mart 2022 09:39
UNDP, en savunmasız kişilere günlük 5,50 dolarlık temel gelir sağlamanın ayda 430 milyon dolara mal olacağını bildirdi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın raporu Ukrayna’daki acı bilançoyu gözleri önüne serdi. Rusya’nın işgal girişimi ülkenin yüzde 90’ını yoksulluğa itti.

UNDP, en savunmasız kişilere günlük 5,50 dolarlık temel gelir sağlamanın ayda 430 milyon dolara mal olacağını bildirdi.

Vladimir Putin’in 24 Şubat sabahı verdiği emir ile Ukrayna’ya giren Rus ordusunun işgal girişimi devam ediyor. Savaşın acı yüzünü Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) raporu bir kez daha gözler önüne serdi.

Ukrayna’daki savaşın, trajik bir can kaybı ve milyonlarca insanın yerinden edilmesiyle birlikte hayal edilemez insani drama dönüştüğünü vurgulayan UNDP Başkanı Achim Steiner “Bu korkunç gidişatı durdurmak için hâlâ zaman var ” dedi.

Steiner şöyle devam etti: BM’nin ilk tahminleri, Ukrayna’da yaklaşık her 10 kişiden üçünün hayat kurtaran insani yardıma ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Savaşın gidişatına göre 18 milyon insan muhtemelen etkilenecek, yedi milyondan fazla kişi evini terk etmek zorunda kalacak.

KOMŞULARI DA ZOR DURUMDA

UNDP’nin verilerine göre Ukrayna’da her iki işletmeden biri tamamen kapanırken diğer yarısı kapasitesinin çok altında çalışmak zorunda kaldı. İlk tahminler, yoksulluğa düşmesi beklenen 2,6 milyon kişinin kısmi gelir kayıplarını karşılamak için ayda 250 milyon dolarlık finansmana ihtiyaç duyulacağı yönünde.

UNDP, en savunmasız kişilere günlük 5,50 dolarlık temel gelir sağlamanın ayda 430 milyon dolara mal olacağını bildiriyor. BM, üç milyondan fazla mülteciyle başa çıkmakta zorlanan Ukrayna’nın komşularının da yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...