Tgrt Haber

Bombalanan kentte Türkler'den çağrı! Türk İş İnsanı Hacıoğlu, TGRT Haber’e konuştu

24 Şubat 2022 10:44 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 13:16

Rusya Ukrayna’yı işgal için start verdi. Donbass’tan giren Rus ordusu ilerliyor. Peki savaş altındaki ülkede yaşayan Türklerin son durumu ne? Ne yapmayı planlıyorlar? Ülkenin ticaret kenti Odessa bölgesinde yaşayan Türk İş İnsanı İsmail Hacıoğlu, TGRT Haber’de Türklerin son durumu ile ilgili kritik bilgi verdi.

Rusya uzun zamandır planladığı Ukrayna’yı işgal planını hayata geçirdi. Donbass’tan giren Rusya ordusu işgale başladı. Rus askerleri Donbass'a ilerlerken bölgede top ve füze ateşi sesleri duyuldu. Ukrayna ordusu, 5 Rus uçağı ve 1 Rus helikopterinin düşürüldüğünü açıklarken başkent Kiev’de ise büyük patlama, ambulans ve siren sesleri duyuluyor. Diğer yandan ülkenin ticaret başkenti Odessa’da bombalandı. Ayrıca Mariopul şehrinin Rusya sınırı tarafında çatışmalar yoğunlaşmış durumda. Ukrayna’daki Odessa bölgesinde yaşayan Türk İş İnsanı İsmail Hacıoğlu, TGRT Haber’de özellikle o bölgede yaşayan Türklerle ilgili son durumu paylaştı.

ÇATIŞMA BÖLGESİNDE TÜRK AİLELER VAR

Sabah 6 sırlarında top seslerinin duyulmaya başladığını belirten Hacıoğlu, son durumu şöyle aktardı: “Mariopul kentinin Rusya sınırı tarafında çok fazla çatışma oldu. Odessa’dan daha fazla sorun yaşandı. Mariopul’da yaşayan 35 Türk aile var. Türkleri toplu bir halde kentten çıkaracağız, planımızı yaptık. Terk etmeyi düşünmeyenlere yapılacak bir şey yok. Bir felçli Türk hastamız var, onu ambulansla Odessa’ya geçireceğiz. Diğerlerini ise otobüsle Odessa’ya getirip, limandan Türkiye’ye göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

ODESSA’DA 10 BİN TÜRK

Ukrayna’daki Türk nüfusundan bahseden Hacıoğlu, Odessa bölgesinde 10 bin Türk’ün yaşadığına dikkat çekerek “Ukrayna’nın ticaret başkenti Odessa’dır. O yüzden çok fazla Türk var. Odessa’da Türkiye’ye gemi seferleri mevcut. Türkler gemiyle Türkiye’ye gelmek için hareket ediyorlar. Hava yolu zaten kapalı” dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...