Tgrt Haber

Boris Johnson’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgü dolu sözler

03 Eylül 2022 12:00 - Güncelleme : 03 Eylül 2022 12:06
Boris Johnson’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgü dolu sözler

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesine ilişkin İngiltere Başbakanlık Ofisi’nden açıklama geldi. Johnson’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Türkiye’nin kaçınılmaz küresel liderliğinden” dolayı tebrik ettiğini öğrendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinin detayları belli olmaya başladı. İngiltere Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada iki liderin ticaretinde yaşanan artışta yaşanan memnuniyetin dile getirildiği ifade edildi.

TİCARİ ANLAŞMALAR ÜZERİNE ANLAŞMA SAĞLANDI

Mevcut serbest ticaret anlaşması ile büyüyen ekonomik ivme üzerine inşa etmek için çalışmaların genişletilmesi üzerine anlaşma sağlayan liderler savunma teknolojisi ve nükleer enerji konularında da yeni işbirliklerinin yapılması konusunda mutabık kaldı.

TÜRKİYE’YE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ‘tahıl krizinin’ çözümünde büyük rol oynayan Türkiye’ye yönelik övgü dolu sözleri dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı "Türkiye'nin kaçınılmaz küresel liderliğinden" ötürü tebrik eden Johnson, Ukrayna’ya yönelik desteğin ise sürmesi gerektiğini ifade etti. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...